RATATOUİLLE (RATATUY) TARİFİ: 2024 MasterChef Türkiye Ratatouille nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

MasterChef 2024 düelloları başladı ve bu akşamın ana konusu Fransa'nın eşsiz lezzeti Ratatouille oldu. Yarışmacılar, ustalıklarını sergilemek için mutfağa adım attı ve izleyicileri büyülemek için Fransız mutfak kültürünün inceliklerini keşfettiler. Ratatouille'nin yapımıyla ilgili merak edilen her şey bu akşam TV8 ekranlarda yayınlandı. İşte MasterChef Türkiye Ratatouille tarifi…
RATATOUİLLE (RATATUY) TARİFİ: 2024 MasterChef Türkiye Ratatouille nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

MasterChef 2024 düellolarında bu akşamın kahramanı Fransa'nın köklü tatlarından biri olan Ratatouille oldu. Yarışmacılar, mutfak becerilerini sergileyerek bu efsanevi yemeği ustalıkla hazırladılar. Izleyiciler, Ratatouille tarifinin inceliklerini, gereken malzemeleri ve pişirme sırlarını merakla bekliyor. MasterChef ekranları, bu lezzet yolculuğuyla adeta şölen sunuyor. İşte Ratatouille (Retatuy) tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…


RATATOUİLLE (RATATUY) TARİFİ

Malzemeler

Domates Sosu İçin:

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 adet soğan

1 adet kapya biber

2 adet domates

3-4 dal taze kekik

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

2 diş sarımsak (opsiyonel)

Sebzeler İçin:

2 adet orta boy kabak

2 adet orta boy patlıcan

1 adet domates

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

½ çay bardağı zeytinyağı

Üzeri İçin:

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1-2 Dal taze kekik


RATATOUİLLE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Domates Sosu İçin:

Ratatuy tarifi için önce kapya biberi ocak üzerine bir sac koyarak közleyin. Ardından, biber hala sıcakken, lezzetini koruması için üzerini streç filmle kapatıp bir tabağa alın.

Mutfak robotuna domatesleri ekleyerek püre haline getirin. Közlenmiş kırmızı biberin kabuklarını soyarak mutfak robota ekleyin ve domateslerle birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Zeytinyağı ile incecik doğradığınız soğanı bir tavaya alın. Kısık ateşte yavaşça kavurmaya başlayın. İsteğe bağlı olarak sarımsak ekleyerek kavurma işlemine devam edebilirsiniz.

Yumuşayan soğanların üzerine domates sosunu ekleyin. Toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği ilave ederek, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.

Kıvamı hafif koyulaşan sosun içinden kekiği çıkarın ve fırına dayanıklı bir kabın tabanına sosu yayın.

Sebzeler İçin:

Patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince ince ve yuvarlak bir biçimde doğrayın. Tuzlu suyun içerisinde 15 dakika kadar acı suyunun çıkması için bekletin. Ardından suyunu süzdürün.

Kabakları ince ince doğrayın. Domatesleri de aynı boyut ve şekillerde doğrayın. Tüm sebzeleri bir kabın içine alın. Üzerlerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edin.

Domates sosunu yaydığınız kabın içine, sebzelerinizi dıştan içe doğru yan yana dizin.

Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Taze kekik yapraklarını üzerine ekleyin.

Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp üzerine bıçakla 4-5 delik açın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.

20 dakika sonunda folyoyu kaldırın ve bu şekilde bir 30 dakika daha pişirin.

Üzeri hafifçe kızaran ratatouille hazır. Afiyet olsun!