Michelin'den 3 ödül birden alan Şef Serhat Doğramacı sırrını Ekol TV'ye anlattı

Her şefin hayali olan Michelin yıldızı ödüllerinde Türk Şef Serhat Doğramacı büyük bir başarı elde ederek tam 3 ödül birden aldı. Doğramacı ödül sonrası ise sırlarını Ekol TV mikrofonlarına anlattı.
Michelin'den 3 ödül birden alan Şef Serhat Doğramacı sırrını Ekol TV'ye anlattı

Türkiye onu her ne kadar MasterChef yarışmasıyla tanısa da o yarışmadan önce de çok başarılı bir şefti. Bahsettiğimiz kişi elbette Serhat Doğramacı. Restoranlarında leziz yemekler yapan ünlü şef, Michelin'den tam 3 ödül birden aldı. En genç şef ödülünün sahibi olarak göğsümüzü kabartan Doğramacı, Ekol TV'den Şeyma Kan'a konuştu.

3 ÖDÜL BİRDEN ALDI

Serhat Doğramacı, "Michelin'den 3 ödül aldık. Birincisi tavsiye listesi, diğeri yılın en genç şefi ödülü her yıl bir şefe veriliyor. Son olarak da bizim için en önemli yeşil sürdürülebilirlik yıldızını aldık" ifadelerinde bulundu.

"MICHELIN İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAK ÖNEMLİ"

Doğramacı sözlerine şöyle devam etti: Biz atalık tohum bankası oluşturduk. Memleketin her yerinden atalık tohumları çoğaltıp bir banka haline getirdik. Keçilerimizin sütlerinden faydalanıyoruz. Kendi tarım alanlarımızda, safran, domates, biber elimizden ne geliyorsa ekiyoruz. İyi yemek yanında sürdürülebilir olmanız gerekiyor. Michelin bunu arıyor.

Kaynak:EKOL TV