MASTERCHEF İRMİK HELVASI TARİFİ: İrmik helvası tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte irmik helvası püf noktaları…

MasterChef 2024'te düellolar başladı. Her bölümde farklı tariflerle izleyicilerin karşısına çıkan yarışmada, bu akşam geleneksel bir lezzet olan irmik helvası yapıldı. Yarışmanın takipçileri, "İrmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunu merak ediyor. İşte, 2024 MasterChef'te iştah kabartan irmik helvası tarifi…
MASTERCHEF İRMİK HELVASI TARİFİ: İrmik helvası tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte irmik helvası püf noktaları…

MasterChef'te bu akşam ekranlara gelen düellolar izleyicileri ekran başına kilitledi. MasterChef 2024'te ana kadronun belirlenmesi için yarışmacılardan irmik helvası yapmaları istendi. Programın sıkı takipçileri şimdiden "İrmik helvası nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunun cevabını araştırıyor. İşte, lezzetiyle büyüleyen irmik helvası tarifi…


İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeleri:

1,5 su bardağı irmik

3 yemek kaşığı tereyağı

1/2 su bardağı çam fıstığı

1,5 su bardağı su

1,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı toz şeker

Sütsüz irmik helvası malzemeleri:

2 su bardağı irmik

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1,5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 paket vanilya


İRMİK HELVASI NASIL YAPILIR?

3 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Yarım su bardağı çam fıstığını içine atarak kavurmaya başlayın.

Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye aktarın.

Sürekli karıştırıp, kısık ateşte 20 dakika kadar kavurun.

Tatlının şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker ve 1,5 su bardağı sütü küçük bir sos tenceresine alın. Karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.

İrmik iyice kavrulduktan sonra sıcak şerbet karışımını, tavaya azar azar aktarın.

Sıcak şerbetin etkisiyle fokur fokur kaynamaya başlayan irmik sürekli olarak karıştırmaya devam edin.

Helvayı kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Dinlenmesi için üzerine bir kapak kapatın.

Demlenen irmik helvasını servis kaselerine alıp, ister dondurmalı ister dondurmasız ters çevirip çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz.


SÜTSÜZ İRMİK HELVASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derince bir kabın içinde suyu ve şekeri, şeker eriyene dek karıştırın. İçine vanilyayı da ekleyin, karıştırın ve bir kenara alın.

Yapışmaz tabanlı derin bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alın ve üstüne 2 su bardağı irmiği ekleyin.

Ocağın altını açın ve irmikler esmerleşene dek sürekli bir şekilde, yaklaşık 15 dakika boyunca kavurun.

İrmikler esmerleştiğinde, hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve karıştıramaya ara vermeden, irmik tüm şerbeti çekene dek 10 dakika daha karıştırarak pişirin.

Tercihe göre dondurmalı veya dondurmasız servis edebilirsiniz.