MASTERCHEF Çİ BÖREK TARİFİ: Çi börek tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte en lezzetli çi börek püf noktaları nelerdir?
Çi börek tarifi, MasterChef 2024 düelloların başlamasının ardından araştırılıyor. Ana kadronun belirlenmesi için yarışmacılar hünerlerini sergiliyor. Bu akşamın düellosunda ise geleneksel bir lezzet olan çi börek yapıldı. Yarışmanın takipçileri "Çi börek nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?" sorusunun cevabını merak ediyor. İşte, bu enfes lezzetin tarifi ve yapılışı…
Çİ BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Çİ BÖREK NASIL YAPILIR?
1. adım: Derin çukur bir kaba yoğurt, un ve su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin.
2. adım: Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın.
3. adım: Bir kapta kıymaya karabiber ve tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun.
4. adım: Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin.
5. adım: Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. Sıvı yağı tavada kızdırın.
Son adım: Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın ve servis edin.
Afiyet olsun.