Yumuşak kekler 5 çaylarının vazgeçilmezidir. Ev hanımları gün, kutlama, eğlence gibi anlar için nefis kekler hazırlıyor. Özellikle çayın en samimi arkadaşı olan kekler yumuşak olduğunda tadından yenmez. Ayrıca keki kabartmak da ustalık ister. Keki kabartma istiyorsanız geleneksel yöntemlerin dışına çıkmanız gerekiyor. Hadi gelin tarif edelim…

Yumuşak ve uzun süre bayatlamayan kek hazırlamak ise marifet ister. Bunun için el lezzetinin yanı sıra bilmeniz gereken püf noktalar var. Asla bayatlamayan kek tarifi haberimizde…

SÜT YERİNE KOYUN! KEK DAĞ GİBİ KABARIYOR

PÜF NOKTA: Hazırladığınız kekin yumuşak olması ve bayatlamaması için süt yerine yoğurt eklemelisiniz. Ayrıca kekin kabarmasını sağlamak için de süt yerine yoğurt koymalısınız.

nefisyemektarifleri.com sitesinde yer alan bilgiye göre balon gibi kabaran kek için gereken malzemeler şöyle:

- 4 adet yumurta

- 1,5 su bardağı şeker

- 1 su bardağı sıvı yağ

- 1 su bardağı süt

- 3 su bardağı un (elenmiş)

- 2 paket kabartma tozu

- 1 paket şeker vanilin

- 2 yemek kaşığı kakao

KABARMA GARANTİLİ KEK TARİFİ

Gelelim kabarma garantili kekimizin tarifine.

Öncelikle yumurtaları bir dakika boyunca kapta çırpalım. Sarının beyazla iyice karışmasına dikkat edin.

Ardından yumurtayı çırparken tarifteki kadar şekeri de azar azar ekleyin ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Karışımın rengi ve kıvamı mayonez gibi olana kadar çırpmaya devam…

Ve üzerinde bolca baloncuk olmalıdır. Yüzeyde oluşan baloncuklar kekimizin ne kadar güzel kabaracağını belirler.

Ardından sıvı yağı ve sütü çırparken yavaş yavaş ekleyin. Tüm sıvılar karıştıktan sonra mikserinizi bırakın.

Buradan sonra kesinlikle mikser veya karıştırıcı asla kullanmamalıyız.

Ayrı bir kabınıza unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten geçirerek birleştirin.

Unlu karışımı sıvı karışımın üzerine yavaşça ekleyelim ve spatula yardımıyla da dışarıdan içeri doğru yuvarlaklar çizerek karıştıralım. Küçük un topaklanmalarına dikkat edelim.

Güzelce karıştırdığınızda gideceğini göreceksiniz. Sakın pes edip miksere geçmeyin.

Kek kalıbınızı tereyağı ile iyice yağlayın ve kalıba un serpiştirin.

Bu kekinizin alt yüzeyinin güzel kızarmasını ve kalıptan kolaylıkla çıkmasını sağlayacaktır.

Kek karışımızın yarısını kalıba dökün geriye kalan yarısına 2 yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırın.

Kakaolu karışım biraz katılaşabilir çok az süt ekleyip kıvama getirebilirsiniz.

Kakaolu karışımı da kalıba döküp kürdan veya pipet yardımıyla kekin baloncuklarını çok gidermeden üzerinde gezdirerek desenler oluşturun.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin. Benim yaklaşık 50 dakika sürdü.

Fırınınızın kapağını 40 dakikaya kadar asla açmayın. Kürdan testi yaparak içini kontrol edin.

Sıcak servis edebilir ya da soğuması için bekletebilirsiniz. Afiyet olsun…

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Derleme: ekoltv.com.tr