Sağlık

Kardiyoloji uzmanı Kurban Bayramı öncesi uyardı: Fazla tüketilen et kalbi yoruyor!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla, geleneksel bayram sofraları için hazırlıklar hız kazanıyor. Ancak bazı kişiler, hem et hem tatlı tüketiminde sınırı aşabiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Turgay Erten, özellikle kırmızı etin aşırı tüketiminin kolesterol ve kalp damar hastalıkları üzerindeki etkilerine dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Pirçek ise günün her öğününde etle hazırlanmış menülerin sağlık açısından doğru tercih olmayacağını vurguluyor ve etin kesildikten sonra hemen tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyor.

Kurban Bayramı, geleneksel bayram sofralarında hem tatlı hem de et tüketimiyle öne çıkıyor. Ancak bu tüketimde sınırı aşmak bazen kaçınılmaz olabiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yunus Turgay Erten, özellikle kırmızı et...