İkinci öğretim konusu bugün YÖK Başkanı Erol Özvar’ın “Devlet üniversitelerinde ikinci öğretimler kapatıldı.” açıklamasının ardından bir anda gündeme geldi. Milyonlarca üniversite adayını ilgilendiren konuyla ilgili detaylar merak edilirken, pek çok kişi de ikinci öğretim nedir? İkinci öğretime kimler gidebiliyordu, hangi bölümlerde vardı? Araştırması yapmaya başladı…


İKİNCİ ÖĞRETİM NEDİR?


İkinci öğretim, genel olarak akşam saatlerinde sunulan eğitim programlarını ifade eder. Örgün öğretimi kazanamayan ya da iş veya diğer yükümlülüklerinden dolayı gündüz derslerine katılamayan kişilerin tercih ettiği bir programdır.

İkinci öğretim programlarının bazı avantajları:

  1. Çalışanlar ve gündüz vakti meşgul olanlar için eğitim imkanı sunar.
  2. Birinci öğretimi kaçıranlar için ikinci bir şans sağlar.
  3. Daha esnek bir eğitim imkanı sunar.


X


İKİNCİ ÖĞRETİME KİMLER GİDEBİLİYORDU, HANGİ BÖLÜMLERDE VARDI?


İkinci öğretime tüm adaylar gidebiliyor. İkinci öğretim olan bölümler ise üniversite tercih döneminde yayınlanan kılavuzda yer alıyor. Ancak odyometriden bazı mühendislik bölümlerine kadar ikinci öğretimin geniş bir skalası olduğu biliniyor.


DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE İKİNCİ ÖĞRETİMLER KAPATILDI


Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar yaptığı son dakika açıklamasında devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

Özvar, açıklamasında "Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir." İfadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Özvar, vakıf üniversitelerinin de gelecek yıla yönelik planlamalarını buna göre yapmalarını istendiğini kaydetti.