EURO 2024 yolunda çeyrek finale yükselen A Milli Takımımız'ın rakibi belli oldu: Hollanda. İki takım arasındaki geçmiş müsabakalar, heyecanı daha da artırıyor. Türkiye ve Hollanda arasında oynanan 10 maçın detayları incelendiğinde, ilk karşılaşmanın 1958'de bir hazırlık maçı olarak gerçekleştiği ve A Milli Takımımız'ın 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlandığı görülüyor. İkinci maç ise golsüz beraberlikle tamamlandı. İşte geçmişten günümüze Hollanda-Türkiye maçları ve skorları….

A MİLLİ TAKIM 11. KEZ HOLLANDA KARŞISINDA!

Hollanda karşısında ilk resmi müsabakaya 1994 Dünya Kupası elemelerinde çıktık. Mücadeleden 3-1 mağlup ayrılan taraf A Milli Takımımız oldu. Grupta oynanan ikinci maçta da Türkiye sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

HOLLANDA KARŞISINDA RESMİ MAÇLARDA İLK GALİBİYET 98 DÜNYA KUPASI'NDA GELDİ!

Hollanda karşısında ilk galibiyetimizi 1998 Dünya Kupası elemeleri grup aşamasında aldık. Grubun ilk maçında Bursa Atatürk Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 1-0'lık skorla kazanarak tarihimizde ilk resmi maçlardaki galibiyetimizi aldık. Grubun ikinci maçında Hollanda deplasmanında sahaya çıkan A Milli Takımımız sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

2014 DÜNYA KUPASI'NDA RAKİBİMİZE İKİ KEZ MAĞLUP OLDUK

2014 Dünya Kupası elemelerinde yine aynı grupta yer aldığımız Hollanda karşısında iki maçtan da 2-0'lık skorla mağlup ayrıldık.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA İLK MAÇ 2015 YILINDA!

EUR0 2016'da A grubundaki rakiplerimiz arasında yer alan Hollanda karşısında deplasmanda oynanan maçtan 1-1'lik skorla ayrılan Türkiye, Konya'da oynanan ikinci maçı Oğuzhan Özyakup, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın golleri ile 3-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

2022 DÜNYA KUPASI ELEMELERİ

2022 Dünya Kupası elemeleri G grubu'nda rakibimiz olan Hollanda karşısında ilk maçtan 4-2'lik skorla galip ayrılan A Mili takımımız, ikinci maçta rakibine 6-1'lik skorla mağlup oldu.