Kültür & Sanat

Herkes bu hatayı yapıyor! Karpuzu buzdolabına böyle koymayın: bakteri, kir ve mikroplar…

Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuz, serinletici ve lezzetli özelliğiyle sofralarımızı süslerken, doğru şekilde saklanmadığında sağlığımızı tehlikeye atabilir. Birçok kişi karpuzu buzdolabına nasıl yerleştireceği konusunda yanlış yapıyor ve bu da bakteri, kir ve mikropların yayılmasına neden oluyor. İşte karpuzu buzdolabında saklarken dikkat etmeniz gerekenler ve doğru yöntemler hakkında bilmeniz gereken her şey...

Karpuzun içeriği %90'dan fazla su olduğundan, sıcak yaz günlerinde bakterilerin üremesi için ideal bir ortam oluşturur. Yanlış saklama koşulları, sadece karpuzun tazeliğini kaybetmesine değil, aynı zamanda sağlığınızı tehdit eden mikropların...