Uzman Doktor Ekol TV'de açıkladı: Ölümcül bakteriden korunmak için bu kurala dikkat!

Türkiye'nin en büyük firmalarından biri olan Şenpiliç'in Annemin Köftesi adıyla satılan ürününden ölümcül bakteri çıktı. Peki tüketiciler ne yapmalı? Ekol TV muhabiri Ezgi İzgi sordu, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Feride Gökçe Demir yanıtladı.
ÖZELLİKLE GEBELER İÇİN TEHLİKE BÜYÜK
Dr. Feride Gökçe Demir şunları söyledi: Saptanan bakterinin ismi listeria. Gıda yoluyla tüketerek insanlara geçtiğinde ağır hastalık tablolarına yol açabiliyor. Özellikle hamilelerde gebeden yenidoğana bulaşabiliyor ve ölümcül sonuçlara yol açabiliyor.
ÇOK İYİ PİŞİRİN
Rengi ve kokusuna bakarak tabii ki anlayabilirsiniz ama bazen rengi ve kokusu uygun olsa da içindeki bakteriyi görmek mümkün değil. Hiç hissetmeyebiliriz. Önemli olan o marka bu marka değil.
Özellikle hazır köfte, tavukları etin her tarafını çok iyi pişirmek gerekiyor. Etin içi çok iyi pişmeli. Pişirme ve pastörizasyon işlemlerinde bu bakterinin gittiğini biliyoruz.