Ünlü şeflerden Az Önce Konuştum'da Köfteci Yusuf yorumu: Bunu deli bile yapmaz

MasterChef programının ünlü şefleri Somer Sivrioğlu, Danila Zanna ve Mehmet Yalçınkaya, Ekol TV'de ekranlara gelen ve Candaş Tolga Işık'ın sunduğu Az Önce Konuştum'a konuk oldu. Ünlü şefler Köfteci Yusuf'un domuz eti kullandığı iddialarını mantıklı bulmadıklarını söylediler.
Ünlü şeflerden Az Önce Konuştum'da Köfteci Yusuf yorumu: Bunu deli bile yapmaz

Ekol TV’nin sevilen programlarından olan ve Candaş Tolga Işık’ın sunduğu Az Önce Konuştum programının konukları MasterChef programının ünlü şefleri Somer Sivrioğlu, Danila Zanna ve Mehmet Yalçınkaya oldu.

Ünlü şefler mesleklerine, hayatlarına ve gıda gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şefler ürünlerinde domuz eti olduğu iddia edilen Köfteci Yusuf hakkında da konuştu.

“BU KÂR AMAÇLI YAPILACAK BİR ŞEY DEĞİL”

Mehmet Yalçınkaya: Yapılan tüketime göre verilen gramaja bakılırsa girilecek riske değmez. Varsa öyle bir şey bu bir şubeden çıkmış olabilir. Tahmin etmiyorum olduğunu. Bir zincirin en çok dikkat ettiği şeyler soğuk zincirin kırılmaması ve her yere aynı ürünü götürebilmek. Büyük ‘franchising’lerde şube dışarıdan alıyordur, Köfteci Yusuf’tan habersiz bir şey yaptırmıştır, o da ortaya çıkmadı. Bu kâr amaçlı yapacak bir şey değil. Bu kadar dükkânı tehlikeye atacak bir hareket değil.  Bunu deli bile yapmaz. Ama şu var: Biz maalesef zirveye koyuyoruz ya da öldürüyoruz.

“KARALAMA KAMPANYASI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Somer Sivrioğlu: Mantıksız geliyor. Hep maliyet tarafından bakmaya çalışıyorum. Anladığım kadarıyla bahsedilen yaban domuzu. Zaten tahminimce Türkiye’de domuz almak çok daha pahalı olur. Bunun çok daha ucuz, kolay yolları var. Örneğin soya eti, taşlık, var. Kâr amaçlı yapılsa bunlarla yapılır. Ama bu kadar sansasyonel olmaz ve işin içine başka öğeler girmez. İşin içinde bir gariplik olduğunu hissediyorum. Tamamen kendi sezgilerimle Köfteci Yusuf’a yapılan bir karalama kampanyası olduğunu düşünüyorum.

“DUBAİ ÇİKOLATASI MASTERCHEF’TE ASLA YAPILMAYACAK”

Somer Sivriğlu: Biz normalde hep beraber, aile gibiyiz, programda hangi yemeğin verileceğini hep beraber konuşuruz. Çok ciddi şerh koyayım. Dubari çikolatası Masterchef’te asla yapılmayacak. Nereden çıktı, niye çıktı, normal çikolata varken niye içine kadayıflı, fıstıklı bir çikolata koyalım? Hiç yemedim, yemem de.

"DUBAİ ÇİKOLATASI YEMEK İÇİN ÇILDIRMAM"

Mehmet Yalçınkaya: Bu aslında çikolatalı künefe olarak çıkıyor. Künefe yapılıyor ve üzerine çikolatalı sos dökülüyor. Ortadoğu’da başlıyor, Dubai’de popüler oluyor. Bizim repertuvardan çıkardığımız yemekler Dubai’de popüler oluyor. Örneğin 2 sene önce karpuz-peynir için kıyamet kopuyordu Dubai medyasında. Bir sefer yedim Hollanda’da bir fuarda. Antep fıstığı ezmesi getirdiler bana. ‘Biz bunu Türkiye’de satmıyoruz. Dubai çikolatası diye bir furya var’ dediler. Bayılmadım, fena değil. Dubai çikolatası yemek için çıldırmam. Ben soğuk baklava hastasıyım.

"DUBAİ ÇİKOLATASI YEMEDİM"

Danilo Zanna: Kadayıflı çikolata tabii ki de güzel olabilir. Yemedim. Böyle bir merakım yok. Dubai’de çok fazla dükkan var sadece çikolata satan. Yaprak olarak satıyorlar.