Tarım ve Orman Bakanlığı listeleri güncelledi: Adana kebaba domuz eti karıştırmışlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ‘Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar’ ve ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ listelerini güncelledi. Birçok baharat firmasının listeye girmesi dikkat çekerken, bir restoranın kebap ve köftede domuz eti kullandığı ortaya çıktı.
Tarım ve Orman Bakanlığı listeleri güncelledi: Adana kebaba domuz eti karıştırmışlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı, milyonlarca vatandaşın sağlığını tehlikeye düşürecek işletmeleri ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlığın yayınladığı 'Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar' ile 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesinde 9 gün aradan sonra büyük bir güncellemeye gidilirken, listeye yapılan eklemelerde en dikkat çeken değişiklik kebap ve köfte yapımında domuz eti kullanılması oldu.

KONYA'DAKİ RESTORANDA DOMUZ ETİ

Konya'da faaliyet gösteren Muhtar Hanım'ın Yeri isimli restoranda satılan Adana kebap ve Adana köftede domuz eti kullanıldığı tespit edildi.

muhtar2.png

kebap1.png

kebap2.png

kebap3.png

tausis.png

kebap4.png

Kaynak:ekoltv.com.tr