Prof. Dr. Oytun Erbaş: İnsanların beni konuşması hoşuma gidiyor
Asgari ücrete yapılan zam sonrası birçok uzman kesimden eleştiri ve yorumlar yapıldı. Ancak en farklı yorum Prof. Dr. Oytun Erbaş'tan gelmiş, Erbaş’ın yaptığı yorum günlerce konuşulmuş ve tepki çekmişti. Prof. Dr. Erbaş, gündemden düşmeyen "Kurufasulye de protein, et de protein!" sözlerine Ekol TV Yılbaşı Özel programında açıklık getirdi.
“HİÇ SALLAMADAN SÖYLEDİM”
Prof. Dr. Oytun Erbaş, “Kuru fasulye de protein, et de protein!” çıkışıyla gündemi uzun süre meşgul eden açıklamasına programda açıklık getirdi. Şu ifadeleri kullandı:
Ben konuşulmayı seven bir adamım. Çünkü bu benim eğlencem. Ben bir gün yazmıştım, benim babam pazarcı mı, bankacı mı? diye… Birileri de yazdı; adam bize tüm sülalesinin mesleğini öğretti diye.
Bu sefer de bazı bilim adamları yazmıştı. Et ile Kurufasulye denk değildir. Aminoasit farkı var diye. Ben bir metefor söyledim. Aslında hiç sallamadan söylediğim birşeydi bu. Ama insanların beni konuşması hoşuma gidiyor.
“BENİM OYUNCAĞIM İNSANLAR”
Geçende de bir programda dedim ki ben hiç kitap okumadım. Ben arada bir böyle atarım, hemen palamutlar da gelir. Ben seviyorum. Benim oyuncağım insanlardır. Ben neyle oynayacağım?
2025 YILI İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?
Programda 2025 yılına dair görüşlerini de paylaşan Prof. Dr. Oytun Erbaş, DNA’nın yaşlanma ve hastalıklar üzerindeki etkisine dikkat çekti. Şu açıklamalarda bulundu:
“DNA’mız, rastgele bir şekilde kırılıyor ve bu kırılmalar zamanla yaşlanmaya, hastalıklara sebep oluyor. Ancak bu kırılmaları basit bir ilaçla durdurabilirsek 200 yıl yaşayabilmemiz mümkün olabilir. Kanserlerin yüzde 60’ı tamamen şans eseri ortaya çıkıyor. Bu büyük bir sorun, çünkÜ müdahale edemediğim bir duruma karşı çaresiz kalmak beni rahatsız ediyor.”
"DNA KIRILMALARINA ODAKLANMAMIZ GEREKİYOR”
Prof. Erbaş, DNA kırılmalarını önlemenin önemi üzerinde durarak: “Ben diyorum ki bu sene de DNA’mızı nasıl kırmayız bir yerinden? 60 yaşına kadar DNA’mızı kırılmalardan koruyabilirsek yaşlanmayı geciktirebiliriz. Çünkü daha sonra kırılma hızlanacağı için 60 yaşına geldiğimde şeker ortaya çıkarda ben bir bacağımı verirsem benim 70-72 yaşında olma şansım yok. 2025 yılında DNA’mızı korumaya dair daha fazla çalışma yapılması gerekiyor.”
KEYİFLİ ANLAR YAŞANDI
Ekol TV’nin 2025 yılbaşı özel programı, hem bilimsel tartışmaları hem de misafirlerin esprili ve samimi anlarıyla izleyicilere keyifli bir gece yaşattı.