Her 3 üründen biri zehirli çıktı! Güvenilir gıda nasıl anlaşılır?
Tarım ve Orman Bakanlığı hemen her gün taklit ve tağşiş ürünleri listelerken; İstanbul'da her 3 üründen biri zehirli çıktı. Peki güvenilir gıda nasıl anlaşılır?
Yayınlanma:

İstanbul'da numune alınan ürünler incelemeye alındı. Her 3 gıda ürününden biri zehirli çıktı. Peki bir gıdanın güvenilir olup olmadığı nasıl anlaşılır? Ekol TV muhabiri Hakan Gözalan sordu, Dr. Kerem Korkut yanıtladı.
KÖK SEBZELERDE DAHA AZ PESTİSİT BULUNUYOR
Dr. Kerem Korkut şunları söyledi: Zehirli gıdalarda en başı narenciyeler çekiyor. Bunun yanında şeftali elma, domates, biber. Kök sebzeler, yaprak yeşilliklerde daha az pestisit bulunuyor.
İstanbul'daki gizemli ses depremin habercisi mi? Afet uzmanı yanıtladı
PARLAK GÖRÜNEN SEBZEYE DİKKAT!
Tarım ilacını anlamak mümkün değil. Yıkama, fırçalama özellikle karbonatlı suda bekletmek çözüm olabilir. Bazen üstü parlak bir kaplama ile kaplanır. Parlak görünüyorsa, depodaki ömrünü uzatmak için paraben sürüldüğünü gösterir.
Gündem