Gezi Parkı soruşturması medyaya uzandı: Savcılık RTÜK'ten yayın kayıtlarını istedi
Savcılık, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında medya kuruluşlarının yayınlarını incelemeye aldı. RTÜK’e yazı gönderen savcılık, 2013 yılında yaşanan olaylarla ilgili propaganda niteliğinde yayın yapan kuruluşların kayıtlarının soruşturma dosyasına eklenmesini istedi.
Ayşe Barım'ın evinde ve işyerinde yapılan aramada neler çıktı neler!
AYŞE BARIM TUTUKLANMIŞTI
ID Danışmanlık Limited Şirketi’nin kurucusu ve ortağı olan menajer Ayşe Barım, Gezi Parkı olaylarına katıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz cuma günü “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Ayşe Barım'ın hakimlik sorgusu ortaya çıktı
SANATÇILARA SORUŞTURMA
Soruşturma kapsamında, aralarında Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Nehir Erdoğan, Dolunay Soysert, Rıza Kocaoğlu, Mehmet Günsür, Nejat İşler ve Ceyda Düvenci’nin de bulunduğu ünlü isimler tanık olarak ifade verdi. Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu’nun, verdikleri ifadelerde Ayşe Barım tarafından yönlendirilmediklerini ve Mehmet Ali Alabora ile yakın bir ilişkilerinin olmadığını söyledikleri öğrenildi. Savcılık, bu ifadeleri gerçeğe aykırı bulduğu gerekçesiyle iki ünlü isim hakkında “yalan tanıklık” suçundan soruşturma başlattı.
SAVCILIK, MEDYA YAYINLARINI İNCELİYOR
Soruşturma sürecinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, RTÜK’e bir yazı göndererek, Gezi Parkı olaylarını legal gösteren ve olayların yaygınlaşmasına neden olan medya kuruluşlarının yayınlarının incelenmesini talep etti. Savcılığın talebi doğrultusunda, 27 Mayıs 2013’ten itibaren yapılan yayınların tespit edilerek bir örneğinin soruşturma dosyasına eklenmesi istendi.
RTÜK’ün hazırlayacağı dosyanın savcılığa ulaşmasının ardından, tespit edilen medya kuruluşlarının yetkililerinin de şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılabileceği belirtiliyor.