Çukurova Havalimanı hangi ilde yapılıyor, özellikleri neler? Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta açılıyor!

Çukurova Havalimanı bölge halkı tarafından heyecanla bekleniyor. Adana ve Mersin başta olmak üzere tüm Çukurova’ya hizmet edecek havalimanının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 10 Ağustos’ta açılacağı belirtildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tarafından yapılan yazılı açıklamada Çukurova Havalimanı’nın özellikler kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, Çukurova Havalimanı hangi ilde? İşte açılması heyecanla beklenen havalimanı hakkında ayrıntılar…
Çukurova Havalimanı hangi ilde yapılıyor, özellikleri neler? Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta açılıyor!

Çukurova Havalimanı’nın açılışı için artık sayılı günler kaldı. Bakan Uraloğlu yapımı tamamlanmak üzere olan havalimanı hakkında kamuoyunu bilgilendirirken kamu kaynağı kullanmadan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirdiklerini, bu yatırımdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin euro kira bedeli sağlanacağını söyledi. İşte Çukurova Havalimanı hakkında Bakanlık tarafından paylaşılan bilgiler…


ÇUKUROVA HAVALİMANI HANGİ İLDE YAPILIYOR?


Çukurova Havalimanı Türkiye'nin Mersin ilinin Tarsus ilçesinin Karsavran Mahallesi yakınlarında yapılıyor.



ÇUKUROVA HAVALİMANI ÖZELLİKLERİ


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasına göre:


Kamu kaynağı kullanmadan, yap-işlet-devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon euroluk bir yatırım gerçekleştirdiklerini, bu yatırımdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin euro kira bedeli sağlanacağını ifade etti.


800 hektar üzerine inşa edilen havalimanının 8 milyon yolcu kapasiteli olacak.


CAT-II standartlarında, 3 bin 500 metre uzunluğundaki piste en geniş gövdeli yolcu uçakları dahi iniş kalkış yapabilecek.


Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubı ve Orta Doğu'ya açılan kapısı olacak.


Terminal binası 110 bin metrekare kapalı alana sahip havalimanında 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu, 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu yer alacak.