Bodrum Antik Tiyatrosu olarak bildiğimiz devasa yapı, milattan önce 4'ncü yüzyılda, o dönem adı Halikarnasos'taki Göktepe'nin güney yamacına yapıldı. Roma İmparatorluğu döneminin ihtişamını üzerinde taşıyan tiyatro, 11 katlı merdiven tipi oturma alanıyla yaklaşık 10 bin seyirci alabiliyordu. Tiyatronun oturma sıralarının hemen önündeki orkestra alanında ise, o dönem Anadolu'da ortaya çıkmış olan bir tanrı olan Dionysos için bir sunak taşı vardı. Bu taşın üzerine her gösteri öncesinde Dionysos için adaklar bırakılırdı. Roma İmparatorluğu'nun son dönemlerinde vahşi hayvan ve gladyatör dövüşlerine de sahne olan tiyatroda, ölüme giden gladyatörler de bu taşın önünde kendilerini tanrı Dionysos'a adarlardı.

20 YILDIR KONSERLERE AÇIK

Roma İmparatorluğu'nun ardından Halikarnassos da önemini yitirdi. Antik tiyatro da, ta ki 1973 yılında Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu'nun yaptığı kazı ve restorasyon çalışmalarına kadar unutuldu. Tiyatronun seyirci bölümü harap olsa da, sahnedeki Dionysos adak taşı halen sağlamdı. Hatta döneminden derin izler de taşıyordu. Halikarnassos Tiyatrosu en son 2002-2003 yılları arasında büyük bir restorasyon çalışması gördü. O tarihten sonra da tiyatroda konserler düzenlenmeye başlandı. Ancak Bodrum Müze Müdürlüğü'nden bir görevli de mutlaka konser alanında bulunuyordu.

TEOMAN GLADYATÖR GİBİ ÜZERİNE YATTI

20 Haziran gecesi Bodrum Antik Tiyatro'da konser veren Yıldız Tilbe adak taşının üzerine çıkıp şarkı söylemek istedi ancak görevliler müdahale etti. Yıldız Tilbe uyarı üzerine taşın üzerine çıkmaktan vazgeçip şarkılarını söylemeye devam etti. Ancak 23 Temmuz'daki Teoman konserinde adak taşını kurtarmak mümkün olmadı. Teoman görevliler kendisini fark etmeyince Roma Gladyatörleri gibi Dionysos adak taşının üzerine yattı. Hatta şarkılarının bir bölümünü taşın üzerinde yatarak söyledi.

ARTIK SABİT NÖBETÇİSİ VAR

Teoman'ın konserinin ardından Bodrum Müze Müdürlüğü ile organizatör şirket arasında büyük bir kriz patlak verdi. Bodrum Müze Müdürlüğü'nün talimatıyla, dün düzenlenen Göksel konseri boyunca bir güvenlik görevlisi şarkıcıdan Dionysos adak taşını korumak için nöbet tuttu.