Yeni sezon için kadro güçlendirme çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, yeni golcüsü için geri sayıma geçti...


Jose Mourinho'nun listesinin başında yer alan Sevilla'nın yıldızı Youssef En-Nesyri transferi tamamlanmak üzere.


Sarı-lacivertliler, Falsı golcü için LaLiga ekibine 16+4 milyon euro'luk bir teklif yaptı. Mali kriz içerisinde olan Sevilla ise bu teklifi kabul etmek zorunda kaldı.


Fenerbahçe ve Sevilla anlaşma noktasına gelirken 27 yaşındaki En-Nesyri de transfere sıcak bakıyor. Sarı-Lacivertliler'in tecrübeli forvetle 4 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi.


MOURİNHO ETKİN ROL OYNADI


Sevilla ile Haziran 2025'e kadar kontratı olan Faslı forvet, İngiltere'den West Ham ve Tottenham'ın da listesinde bulunuyordu. Bu transferin olumlu aşamaya gelmesinde Jose Mourinho ismi de önemli bir etken oldu.


ROMA'YA ALDIRAMAMIŞTI


Daha önce Roma'da çalışırken de En-Nesyri'yi isteyen Mourinho, golcü futbolcuyla Fenerbahçe'de çalışma şansı yakalayacak. Faslı golcü de dünyaca ünlü Portekizli teknik adamla aynı takımda buluşma fırsatı için bu Fenerbahçe'nin teklifine yakın duruyor.


SEVİLLA TARİHİNİN EN GOLCÜLERİNDEN


En-Nesyri, bugüne kadar 196 resmi maça çıkıp 73 gol attı, 7 asist yaptı. 27 yaşındaki futbolcu, Sevilla tarihinde en fazla gol atan 10 futbolcu arasına adını yazdırdı.


FAS'TA KAHRAMAN İLAN EDİLDİ


2022 Dünya Kupası'nda 4'ncü olarak tarihi bir başarı elde eden Fas Milli Takımı'nda Youssef En Nesyri de adeta kahraman oldu. Attığı 3 golle ülkesinin turnuva tarihindeki en skorer ismi olan En Nesyri, yakalanan büyük başarıda öne çıktı. Aynı zamanda 31 Ağustos 2016'dan beri Fas Milli Takımı'nda oynayan 27 yaşındaki forvet, 73 maçta 20 gol kaydetti.


HAVA DURUMUNDAN DOLAYI LONDRA'YI İSTEMEDİ


Transferde daha önce İngiltere'den West Ham United başta olmak üzere önemli teklifler alan Youssef En Nesyri, Londra'daki havanın soğuk ve sürekli kapalı olmasından dolayı ret yanıtı vermişti. 2015'te de Chelsea'ye gitmesi gündemde olan En Nesyri yine benzer şekilde Londra'nın hava koşullarından olumsuz etkilenmişti.