Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi yolculuğu bugün İsviçre'de başlıyor. İsviçre ekibi Lugano ile karşılaşacak olan Jose Morinho yönetimindeki sarı lacivertli ekip, avantajlı bir skor almayı istiyor. Peki Lugano - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? Maç hangi statta oynanacak? Maçın oynanacağı stadın adı ne? İşte tüm detaylar...


LUGANO - FENERBAHÇE MAÇI SAAT KAÇTA?


Lugano - Fenerbahçe maçı TSI saat 21.30’da başlayacak. Kritik mücadele ünlü teknik direktör Jose Mourinho, sarı-lacivertlilerin başında ilk resmi maçı olacak.


Fenerbahçe, hazırlık döneminde oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Rakip Lugano, İsviçre Süper Ligi’nin ilk haftasında Grasshoppers’ı 1-0 geriye düşmesine rağmen 2-1 mağlup etti.


SUNİ ÇİM ENDİŞESİ


Karşılaşma, ev sahibi ekibin maçlarını oynadığı Cornaredo Stadı UEFA standartlarını karşılamadığı için Thun kentinde oynanacak. Yaklaşık 11 bin kişilik Stockhorn Arena’nın zemini ise suni çim.


MAXİM ŞOKU


Fenerbahçe, İstanbul’da son antrenmanını yapıp İsviçre’ye uçtu. Darbeye bağlı ağrısı bulunan yeni transfer Allan Saint- Maximin, son antrenmanda yer almadı. Kadroya alınmayan Maximin, bugün Lugano deplasmanında forma giyemeyecek. Bu arada kaleci İrfan Can da İsviçre’ye götürülmedi.


MOURİNHO: ADIM ADIM ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE


Fenerbahçe’nin teknik direktörü Jose Mourinho, Lugano maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tüm kulvarlarda başarı hedeflediklerini belirten Portekizli hoca, “Önceliğimiz Lugano engelini geçmek. Hedefimiz elbette Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak. Bu nedenle adım adım rakiplerimizi geçip bunu başarmak istiyoruz. Oyuncu kalitemiz var. Yeni takviyelerle daha da güçleneceğiz. Lille hakkında bir yorum yapamam. Önce Lugano’yu elememiz gerekiyor” ifadesini kullandı. Portekizli hoca, UEFA kadrosu tercihiyle yöneltilen soruya “Her maç aynı kadro olmayacak. Önümüzdeki maçlarda başka tercihlerimiz de olacak” yanıtını verdi.


TURU GEÇERSE RAKİP LİLLE


Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turunun kura çekimi yapıldı. Fenerbahçe, Lugano’yu elemesi halinde Lille ile karşılaşacak. İlk maçlar 6-7 Ağustos’ta, rövanş karşılaşmaları ise 13 Ağustos’ta oynanacak. Geçen sezonu Fransa’da 4. sırada tamamlayan Lille’de teknik direktör değişikliği yaşandı. Fonseca, Milan’a giderken Fransız ekibin yeni hocası Bruno Genesio oldu. Trabzonspor’dan Meunier’i kadrosuna katan Lille’in forveti Jonathan David, en çok dikkat edilecek isim. İki takım, 2010’da Avrupa Ligi’nde karşılaşmış; Lille, 1-1 ve 3-2’lik skorla turlamıştı. Öte yandan tek eleme oynayacak olan temsilcimiz Galatasaray’ın rakibi, 5 Ağustos’ta belli olacak.


ELENİRSE YA D.KİEV YA PARTİZAN


Avrupa Ligi’nde 3. eleme turunun kura çekiminde Fenerbahçe’nin Lugano’ya elenmesi halindeki rakibi de belli oldu. Kanarya, Dinamo Kiev-Partizan eşleşmesinin kaybedeniyle karşılaşacak. İlk maçlar 8 Ağustos’ta, ikinci maçlar 15 Ağustos’ta oynanacak. Beşiktaş’ın ise Avrupa Ligi play-off’taki rakibi 5 Ağustos’ta belirlenecek.


TARAFTARINDAN YOKSUN OLACAK


Fenerbahçeli taraftarlar, İsviçre’de yok. Saint-Gilloise ile oynanan karşılaşmada sarılacivertli taraftarların deplasman tribününde çıkardığı olaylar nedeniyle UEFA, Fenerbahçe’ye 3 maç deplasman yasağı cezası vermişti. Ardından ceza 2 maça indirildi. Olympiakos deplasmanında ilk cezasını çeken Kanarya’nın bugünkü maçla birlikte yasağı sona erecek.


KADROYA ALINMADI NAPOLİ’YE GİDİYOR


Fenerbahçe’nin UEFA’ya bildirilen kadrosunda Cengiz Ünder yer almadı. Cengiz’le birlikte Samet, Levent, Peres, Crespo, Zajc, Emre Mor, Burak Kapacak ve Umut Nayir de UEFA listesine yazılmadı. Mourinho’nun tercih etmediği Cengiz’in kulüpten ayrılması an meselesi. Napoli’nin milli futbolcuyu istediği öğrenildi. Fenerbahçe, 13 milyon euro talep etti. İki kulüp arasında pazarlıklar başladı.


MAÇ HANGİ KANALDA?


Ülke puanı adına galibiyet hedefleyen sarı lacivertlilerin, Lugano mücadelesi D-Smart ve D-Smart GO’dan canlı yayınlanacak.