EURO 2024 İspanya-İngiltere final maçı heyecanla bekleniyor. Almanya’da gerçekleşen UEFA EURO 2024’ün ilk grup maçları 14-18 Haziran tarihlerinde oynanmıştı. 24 takımın yer aldığı grup maçlarının tamamlanmasının sonra son 16 turu, çeyrek ve yarı final mücadelelerinin ardından şimdi EURO 2024 final maçı için nefesler tutuldu. Avrupa’nın iki dev takımı İspanya ve İngiltere Berlin Olimpiyat Stadı’nda şampiyonluk için karşı karşıya gelecek. Peki, İspanya-İngiltere final maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte EURO 2024 final maçı canlı izleme linki…



İSPANYA-İNGİLTERE FİNAL MAÇI SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?


Avrupa’nın en iyi milli takımının belli olacağı İspanya-İngiltere EURO 2024 final maçı bugün (14 Temmuz Pazar) saat 22:00’de başlayacak.

Berlin Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşecek mücadele TRT1, TRT Radyo ve TRT’nin dijital platformu Tabii üzerinden canlı ve şifresiz olarak yayınlanacak.

Tarihi mücadelede Fransa Futbol Federasyonundan hakem François Letexier düdük çalacak. Letexier'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni yapacak.


EURO 2024 FİNAL MAÇINI CANLI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN




EURO 2024 İSPANYA-İNGİLTERE FİNAL MAÇI MUHTEMEL 11’LER


İSPANYA: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williams

İNGİLTERE: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane


İSPANYA İLE İNGİLTERE ARASINDA 28. RANDEVU


İngiltere ve İspanya arasında bundan önce oynanan 27 maçın 10’unu İspanya galibiyetle tamamlarken, İngiltere rakibini 13 defa mağlup etti İki takım arasındaki 4 maç ise beraberlikle tamamlandı.


Galibiyet açısından üstün olan İngiltere gol sayısında da EURO 2024’teki final rakibi İspanya’ya fark atmış durumda. Bugüne kadar oynanan 27 maçta İngiltere rakibinin ağlarını 45 kere havalandırırken, İspanya buna 32 golle karşılık verdi.

İki takım arasındaki son mücadele ise 2018 UEFA Uluslar Ligi’nde gerçekleşti. Bu mücadeleyi ise İngiltere 3-2’lik skorla kazandı.


İNGİLTERE İLK ŞAMPİYONLUĞU İÇİN SAHADA, İSPANYA İSE 4.’YÜ İSTİYOR


Avrupa’nın en başarılı ekiplerinden olan İngiltere ve İspanya arasında oynanacak maç tarihi bir önem taşıyor. Dünya çapında birçok başarıya imza atan İngiltere daha önce hiç Avrupa şampiyonu olamamıştı. 2020’de gerçekleşen son turnuvada İtalya’ya uzatmalarda yenilen İngiltere şampiyonluğu kıl payı kaçırmıştı.


İspanya ise bugüne kadar aldığı 3 şampiyonluğun ardından 4.’yü de alarak Avrupa Şampiyonası tarihinde 4 şampiyonluk yaşayan ilk takım olmak istiyor. İspanya ilk şampiyonluğunu 1964 yılında alırken, uzun aranın ardından ikinci şampiyonluğunu 2008’de aldı. 2012’de finalde İtalya’yı mağlup eden İspanya üst üste iki şampiyonluk alarak toplam kupa sayısını 3’e çıkardı.