Türkiye'nin enerji geleceği için İSO tarafından Çalıştay düzenlendi: Nükleer ve yenilebilir enerji ön planda

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Türkiye’nin 2053 enerji hedeflerine yönelik kapsamlı bir çalıştay gerçekleştirdi. Çalıştayda yenilenebilir enerji, nükleer, hidrojen-hidroelektrik ve termik santraller ele alınırken, enerji stratejisi raporu hazırlığına başlandı.
Türkiye'nin enerji geleceği için İSO tarafından Çalıştay düzenlendi: Nükleer ve yenilebilir enerji ön planda

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Enerji Yönetimi Meclis Çalışma Grubu, Türkiye’nin enerji geleceği için önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. “Enerji Teknolojilerinde Dünyada ve Ülkemizde Görünüm, Mevcut Durum ve Beklentiler” temasıyla düzenlenen çalıştayda, 2053 enerji hedefleri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Çalıştaya üniversitelerden kamu kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerinden sanayi temsilcilerine kadar geniş bir katılım sağlandı.

4 MASADA 4 FARKLI ENERJİ KONUŞULDU

Çalıştayla ilgili bilgi veren İSO Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii Meclis Üyesi Rıdvan Mertöz, dört ayrı masada yenilenebilir enerji, nükleer enerji, hidrojen-hidroelektrik ve termik santrallere yönelik önemli tartışmalar yapıldığını belirtti. Mertöz, “Çalıştayımızda enerji sektörünün mevcut fotoğrafını çektik ve geleceğe yönelik hedeflerimizi tartıştık. Sonuç olarak, sanayicinin ihtiyaçlarını ve enerji arz-talep dengesini içeren bir rapor hazırlayacağız” dedi.

ENERJİ STRATEJİSİ RAPORU

Çalıştayın ardından ortaya çıkan verilerle bir rapor hazırlanacağını kaydeden Mertöz, bu raporun İSO yönetim kuruluna sunulacağını ve sonrasında bakanlığa iletileceğini belirtti. Hedeflerinin, bu raporu Cumhurbaşkanlığı’na kadar taşımak olduğunu ifade eden Mertöz, çalıştayın tüm paydaşları bir araya getirerek önemli bir ortak akıl zemini oluşturduğunu vurguladı.

8897987978.jpg

YENİLEBİLİR VE NÜKLEER ENERJİ ÖNE ÇIKTI

Sanayiciler için en önemli iki konunun enerji fiyatları ve kesintisiz enerji olduğuna dikkat çeken Mertöz, yenilenebilir enerjiye duyulan ilginin çok yüksek olduğunu söyledi. Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeline dikkat çeken Mertöz, bu alanda yerlileştirme çalışmalarının önemini vurguladı. Ayrıca, “2053 hedefleri kapsamında nükleer enerjinin payı ne olacak, termik santrallerin ağırlığı ne kadar azalacak?” gibi soruların da tartışıldığını aktardı.

BÜROKRASİ DE TARTIŞILDI

Enerji yatırımlarında karşılaşılan bürokratik engellere değinen Mertöz, yurt dışında sanayicilere daha kolaylık sağlandığını belirterek, Türkiye’de süreçlerin hızlandırılması gerektiğini söyledi. Desteklerin doğru kullanılması gerektiğini de ifade eden Mertöz, sanayicilerin bu konuda daha güvenilir bir zemine ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Kaynak:ekoltv.com.tr