Bakan Yumaklı açıkladı: Hayvancılık destek tutarları belirlendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı hayvancılık desteklerini açıkladı. Bakan Yumaklı, üreticilere bakanlık olarak 3 yıl süresinde önünü görebilecekleri perspektif sunduklarını belirterek, yeni modelde destekleme tutarlarının kat sayılar üzerinden belirlendiğini duyurdu.
Bakan Yumaklı açıkladı: Hayvancılık destek tutarları belirlendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı hayvancılık destek tutarlarını açıkladı. Bakan Yumaklı, “Yeni modelimizde destekleme tutarları kat sayılar üzerinden belirlendi. Performansa dayalı bir destekleme sistemi oluşturuldu. Destek konusu her üretim için değil, performansa dayalı bir üretim için gerçekleşmiş olacak.” dedi. 


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamalarından satır başları şu şekilde:


Bununla birlikte yeni destekleme programımızı temel hayvancılık ve ürün geliştirme destekleri olarak iki ana başlıkta toplamıştık. Büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, arıcılık ve ipek böceği faaliyetlerinin desteklenmesinden oluşacak. Her bir destek için de temek tutarlar belirlendi.


GİRİŞİMCİLER İLAVE DESTEK ALACAK


Aile işlemleri, genç girişimciler, kadın girişimciler, birinci derecede tarımsal örgüt üyeleri, planlama bölgelerinde bu işleri yapanlar temel desteklerin üzerine ilaveten destekleri kazanmış olacaklar.


Ayrıca suni tohumlama, soy kütüğü, yerli sperma gibi konularda da bütün bunların üzerine ilave destekler de verilmiş olacak. Ürün geliştirme desteklerimiz de ana başlıklar halinde çiğ süt, besilik erkek sığır yani karkas tiftik üretim desteklerini kapsayacak. Yine bu başlıkta da aile işletmeleri, genç ve kadın girişimciler, ilave desteklere sahip olmuş olacak. Yeni destekleme modelimizde ilave desteklerin ilk kez verildiğini özellikle kadınlarımız ve gençlerimiz için ifade etmek istiyorum.


RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANACAK


Onlara üretimi teşvik ederken, kriterleri sağlayan üreticilerimizin bu desteklerden daha çok faydalanacağını da altını çizmek istiyorum. Amacımız ülkemizde bütün kategorilerde, bitki, hayvancılık ve su ürünlerinde verimli ve kaliteli üretimi, aynı zamanda ülkemizin ihtiyacının yanında ihraç edilebilir ürünler üretebilmeyi de sağlamak olacak.


Destek modelimiz birkaç gün içinde Resmi Gazete’de yayımlanmış olacak.