Düzce Belediyesi'ne ait 81 ACE 996 plakalı cenaze nakil aracı önceki gün kentte çok garip bir kazaya karıştı. Necmi Hoşver Caddesi'nde ilerleyen cenaze aracı, neredeyse hiçbir neden yokken park halindeki bir otomobile arkadan çarptı. Çarpılan araç dereye doğru sürüklendi.

BEN İNGİLİZİM, İŞTE EHLİYETİM

Kazanın oluşu kadar, sonrasında yaşananlar da garipti. Cenaze aracının şoförü H.H.Y. olay yerine gelen polislere, aracın belediyeye ait olduğunu söyleyerek tutanak tutmamalarını istedi. Ancak karşı tarafta da hasar vardı. Polisler tutanak konusunda ısrarcı oldular ve cenaze aracının şoföründen ehliyetini istediler. H.H.Y. polislere İngiliz ehliyeti olduğunu söylediği yabancı dildeki bir belge sundu. Polisler bu belgenin geçersiz olduğunu söyleyince H.H.Y., İngiliz vatandaşı olduğu için ehliyetinin de İngilizce olduğunu öne sürdü.

EHLİYETİNE DAHA ÖNCE EL KONULMUŞ

Ancak gerçek kısa sürede anlaşıldı. H.H.Y.'nin ehliyetine daha önce ölümlü bir trafik kazasına karıştığı için el konulmuştu. Normalde direksiyon başında olmaması gereken H.H.Y., belediyeye ait cenaze aracı polisler tarafından çok fazla kontrol edilmediği için işini yapmayı sürdürmüştü. Ta ki son kazayı yapana kadar. Bu kazadan kurtulmak için de İngiliz vatandaşıyım yalanına sığınmıştı.

TUTANAK TUTULDU, CEZA KESİLDİ

Polis ekipleri durumu belediye ekiplerine bildirdi. Hakkında tutanak da tutulan H.H.Y.'ye ehliyetsiz araç kullanmak ve trafiği tehlikeye düşürmekten ceza kesildi. Hasarlı cenaze aracı ise belediye ekiplerince alındı.

BELEDİYE: İNGİLİZ VATANDAŞI DEĞİL

Düzce Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "2016 yılında belediyemizde göreve başlayan H.H.Y., işe alınma sürecinde sürücü belgesi de dahil olmak üzere tüm evraklarını eksiksiz olarak sunmuştur. Mahkeme kararı ile sürücü belgesine el konulmasına rağmen, kurumumuza bu konuda herhangi bir yazılı ve sözlü beyanda bulunmamıştır. H.H.Y. adlı personelimizin İngiliz ya da yabancı bir ülke vatandaşı olduğu bilgileri gerçeği yansıtmamaktadır. Personelimiz hakkında soruşturma başlatılmıştır" denildi.