MSÜ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN 2025? MSÜ sonuçlarına nereden bakılır?

MSÜ sonuçları yaklaşık 650 bin adayı ilgilendiriyor. 2025 Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı 23 Şubat’ta gerçekleştirildi. Kara, Deniz ve Hava Harp Okullarında öğrenci olmak isteyen adayların katıldığı sınavda adaylara 120 soru karşılığında 165 dakika süre verildi. Mart ayının ilk haftası geride kalırken “MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman?” soruları da hız kazandı. Peki, MSÜ sonuçlarına nereden bakılır? İşte tüm detaylar…
MSÜ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN 2025? MSÜ sonuçlarına nereden bakılır?

MSÜ sonuçları sınava katılım sağlayan adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olan adaylar ilk olarak tercihte bulunacak. Subay ve astsubay okullarına yerleşmek için yapılan tercihlerin sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar fiziki değerlendirme sınavına katılacak. Peki 2025 MSÜ sonuçları açıklandı mı? İşte yanıtı…

msu-basvuru-tarihleri-c-kopya.jpg

MSÜ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN 2025?

MSÜ sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından paylaşılan 2025 sınav takvimine göre MSÜ sınav sonuçları 18 Mart 2025 tarihinde açıklanacak.

msu-basvuru-tarihleri-b.jpg

MSÜ SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

2025 Milli Savunma Üniversitesi Aday Belirleme Sınavı (2025-MSÜ) sonuçlarına ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numarası ve ÖSYM şifresi girilerek bakılabilecek.

msu-basvuru-tarihleri-d.jpg

MSÜ SINAVINI KAZANDIKTAN SONRA NE OLACAK?

Bir adayın Milli Savunma Üniversitesi’ne kabulü için MSÜ sınavından sonra geçmesi gereken bazı aşamalar bulunmaktadır. Bu aşamalar ise şu şekildedir:

Fiziki Değerlendirme: Aday öğrencilerin değerlendirilmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nde yer alan boy ve kilo sınırları esas alınır. Ölçümler mutlaka ayakkabısız yapılacaktır. Yaşının gerektirdiği boy uzunluğu ile boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar başvuru şartlarını taşımadığından seçim aşamalarına katılamazlar. Bu aşamada elenen adayın itirazı kabul edilir ve farklı tartı, ölçüm veya kontrol cihazları ile tekrar değerlendirilir. İkinci değerlendirmede belirlenen sonuçlar kesindir ve tekrar itiraz edilemez. Askeri Öğrenci Adayları için Boy-Kilo Sınırları TABLO-2’de gösterilmiştir.

Hava Harp Okulu adayları için uygulanacak boy-kilo sınırları anılan tablodaki 165 cm -190 cm (dahil) arasında olacaktır.

Kişilik Değerlendirme Testi: Adayların kişilik özelliklerini belirlemek, mülakat aşamasına destekleyici veri sağlamak amacıyla kullanılır, test sonuçlarına göre eleme yapılmaz.

Fiziki Yeterlilik Testi (FYT): (a) Adayların çabukluk, çeviklik ve kondisyonlarını ortaya çıkaracak testler olup, 400 metre koşu, durarak uzun atlama, mekik, basketbol topu fırlatma ve barfiks branşlarında yapılır.

Psikomotor Testi (Sadece Hava Harp Okuluna Başvuran ve Çağırılan Adaylar İçin): Adayların el-ayak-göz koordinasyonu, dikkat ve tepki hızını değerlendirmek, uçuşa temel teşkil eden algılama hızı, durumsal farkındalık, seçici dikkat vb. yeteneklerini ölçmek amacıyla bilgisayar ortamında uygulanır. Psikomotor testinde aday geçti veya kaldı şeklinde değerlendirilir.

Kaynak:ekoltv.com.tr