Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Lugano'ya konuk oldu. Sarı-lacivertliler, rakibini 4-3 mağlup ederek rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı.

3 GOLLE MAÇIN KAHRAMANI OLDU

Maçta 3 gol atarak hat-trick yapan Edin Dzeko, karşılaşmanın kahramanı oldu. Bosna Hersek'li yıldız, 45+1'de penaltıdan kaydettiği golle skoru 1-1'e getirip Fenerbahçe'yi ikinci yarı öncesi ateşledi. İkinci yarının hemen başında bir kez daha sahne alan Dzeko, takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Dakikalar 67'yi gösterdiğinde ise Lugano savunmasının yaptığı hatayı affetmeyen Dzeko, Szymanski'nin pasında klasına yakışır bir vuruşla golünü atıp hat-trick yaptı. Fenerbahçe bu golle skoru 3-2'ye getirdi.

GALATASARAYLI SHABANİ NONDA'YI GERİDE BIRAKTI

38 yaşındaki forvet, attığı 3 golle birlikte adını Türk futbol tarihine yazdırdı.

Dzeko, Shabani Nonda'yı (32 yaş, 2009'da Galatasaray formasıyla) geride bırakarak Avrupa kupaları tarihinde bir Türk takımı formasıyla hat-trick yapan en yaşlı isim oldu.

DZEKO: AVANTAJLI DURUMDAYIZ

Takımın kaptanı Edin Dzeko karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Sentetik zeminde oynamanın zorluğuna değinen tecrübeli yıldız, "Bu zeminde oynamaya da alışmamız lazım. Maça yavaş başladık, tam giremedik. İkinci yarıya daha güçlü başladık ama maalesef kalemizde 3 gol gördük. Bunlar bizim için çok fazla. Yine de ikinci maç için avantajlı durumdayız" ifadelerini kullandı.

MOURİNHO'YU İKİ KELİMEYLE AÇIKLAMAK ZOR

Mourinho ile birbirlerini geçmişten tanıdıklarını hatırlatan 38 yaşındaki oyuncu, şöyle konuştu: "Büyük bir karakter. Fenerbahçe'de teknik adam olması mükemmel bir durum. Mourinho'yu iki kelimeyle açıklamak zor. İki kelimeden fazla kelimeyle açıklamak lazım. Her şeyden bir şey barındırıyor. Eğlenceli olduğunda gerçekten eğlencelidir ama sinirliyken de gerçekten sinirlidir."