Ticaret Bakanlığı döner, iskender ve hamburger menülerinde tüketiciye eksik verilmesi ve detayların eklenmemesi nedeniyle, menülerde gramaj bilgisine yer verme zorunluluğu getirdi. Bakanlık, ağırlığı ölçülerek satışa sunulması gereken dönerin “döner sandviç, ekmek arası döner, dürüm döner, servis döner” isimleri altında farklı fiyatlarla; iskender ve hamburger ürünlerinin ise farklı porsiyonlarda satışa sunulması hakkında açıklamada bulundu.

Ekonomist Image 83 0Ba0F032D7Fb

MENÜYE GRAMAJ BİLGİSİ EKLEME ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Bakanlığın yaptığı açıklamada, farklı porsiyonlarda satışa sunulan döner, iskender ve hamburger ürünlerinin ancak gramaj bilgisine yer verilmemesi nedeniyle fiyat karşılaştırmasının yapılamadığı ve tüketicinin eksik bilgilendirildiğini ifade etti. Ayrıca açıklamada, ağırlığı ölçülerek ve farklı gramajlarda satılan döner ürünü ile iskender ürünü ve yaygın olarak tercih edilen hamburger ürünü özelinde tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması, doğru ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amacıyla bakanlığın harekete geçtiği bildirildi.

1536

ZORUNLULUĞU YAPMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ayrıca şunlara değinildi:

"Sektörde bu alanda faaliyet gösteren işletmelerin tarife ve fiyat listelerinde ürünlerin ayırıcı özelliği olarak gramaj bilgilerine yer verilmesi gerektiği hususunda sektörü temsil eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu bilgilendirilmiştir. Ayrıca 81 Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yiyecek içecek hizmeti sunan işletmeler nezdinde yaygın ve yoğun denetimler yapılmaya devam edilerek, işletmelerimizin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları açısından belirtilen hususlara dikkat etmelerinin faydalı olacağı değerlendirilmektedir” diye ifade edildi.