Küresel çapta milyarlarca kullanıcıyı etkileyen internet problemi çok fazla sürmeden geride bırakıldı. Problemin kaynağına ilişkin CrowdStrike tarafından yapılan açıklama ise insanlara derin “Oh” çektirdi. Ancak her şey yavaş yavaş yoluna girerken, günlük hayatta çok fazla karşılaşmadığımız ve pek çok kişinin adını ilk defa duyduğu “CrowdStrike” günün en merak edilen konusu haline geldi…


CROWDSTRİKE NEDİR?


CrowdStrike, ABD merkezli bir Amerikan siber güvenlik firmasıdır. CrowdStrike, şirketlerin BT ortamlarında “yani erişmek için internet bağlantısı kullandıkları her şeyde” güvenliklerini yönetmelerine yardımcı olur. Asıl ve en önemli görevi şirketleri korumak ve veri ihlallerini, fidye yazılımlarını ve siber saldırıları durdurmaktır.


CrowdStrike’ın müşterileri arasında üniversiteler, küresel yatırım bankaları ve hatta Avustralya bahis ajansı TAB Corp da yer alıyor. Medibank, Ticketmaster ve Optus gibi büyük işletmeleri hedef alan tehdit unsurlarının artan varlığı nedeniyle siber güvenlik ortamı son yıllarda hızla değişti.

Sonuç olarak, giderek daha fazla şirket müşterilerinin bilgilerini korumak için CrowdStrike gibi firmalara yöneliyor.



CROWDSTRİKE NE İÇİN KULLANILIYOR?


Şirketin ana ürünlerinden biri olan CrowdStrike Falcon, web sitesinde olası siber güvenlik tehditlerine karşı “gerçek zamanlı saldırı göstergeleri, hiper-doğru tespit ve otomatik koruma sağlamak” olarak tanımlanıyor.

CrowdStrike Falcon, dünya çapında binlerce şirket tarafından verileri korumak için kullanılıyor ve Cuma günü sunucularının çökmesinin Microsoft ürünlerinin küresel kesintisine neden olduğuna inanılıyor.


Bu haftanın başlarında CrowdStrike, güvenlik ihlallerini tespit etmek için “benzeri görülmemiş hız ve hassasiyet” sağlayacağını söyleyerek Falcon ürününün güncellendiğini duyurdu. Kesintinin ardından web sitesinde yayınlanan bir açıklamada, bir CrowdStrike sözcüsü, olaya neden olan şeyin muhtemelen Falcon ürünüyle ilgili bir sorun olduğunu söyledi.


CROWDSTRİKE'IN SAHİBİ KİM?


Şirket eski McAfee çalışanı George Kurtz tarafından 2012 yılında kuruldu. Sahiplik yapısı bireysel yatırımcılar, kurumlar ve perakendecilerin bir karışımından oluşuyor.

Şirketin hisseleri iki büyük yatırımcı kategorisine ayrılmış. Yaklaşık yüzde 40'ı kurumsal yatırımcılara, yaklaşık yüzde 57'si ise halka açık şirketlere ve bireysel yatırımcılara aittir.

En büyük paya sahip yatırımcı, şirketin yaklaşık yüzde 6,79'una sahip olan bir ABD yatırım fonu olan The Vanguard Group’tur.