Yatağınızı toplamayı rutininizden çıkartın! Doktorlar açıkladı: Sağlığınızı tehlikeye atıyor

Uyandığınızda yatağı toplamak, genel olarak düzenli bir yaşam tarzıyla ilişkilendirilir. Ancak ABD’li tıp uzmanı Dr. Myro Figura, bu alışkanlığın sağlık açısından bazı riskler taşıdığını açıkladı.

Yatak toplamak, aile içerisinde çocuklara kazandırılmaya çalışılan ve yapıldığında takdir toplayan bir alışkanlıktır. Ancak ABD’li Dr. Myro Figura, sabahları yapılan yatak toplama işleminin, içindeki çarşaf, yorgan ve yastıkların toz akarları için uygun bir üreme ortamı sunduğunu belirtiyor.

MİKROPLARI BESLİYORSUNUZ

Yatakta kalan insan deri hücreleri, uygun nem ve sıcaklık koşullarında hızla çoğalabiliyor. Sabahları yatağın düzeltilip çarşafların kapatılması, bu canlıların besin kaynağına ulaşmasını kolaylaştırırken, dağınık bir yatak ise onları susuz bırakacak kuru bir ortam sunuyor.

BÖCEKLER HIZLA ÜRÜYOR

Toz akarları, genellikle insan sağlığı için zararsız kabul edilen mikroskobik canlılardır, ancak alerjiye neden olabilen etkileri bulunmaktadır. Nemli yatak takımları, bu böceklerin hızla üremesine zemin hazırlar.

10 MİLYON TOZ AKARI VAR

Araştırmalar, bir yatakta ortalama 10 milyondan fazla toz akarı bulunduğunu ortaya koyuyor. Toz akarları, alerjenler üreterek astım ve tıkanıklık hissine neden olabiliyor. Özellikle yaz aylarında terleme, yatak yüzeyinde nem bırakmakta ve bu durum toz akarlarının çoğalmasını teşvik etmektedir. Sıkı bir şekilde yapılan çarşaflar ve battaniyeler, sıcak ve nemli ortamlar yaratarak bu canlıların gelişimini kolaylaştırıyor.

Yaşam Haberleri