Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (120 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 3, 5 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
Arası için:
- 1 çay bardağı tahin (120 ml)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Dışı için;
- Kavrulmuş susam
Yapılışı;
İlk olarak yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı alın. Üzerine1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 3,5 yemek kaşığı tahin ve 1 su bardağı pudra şekerini alalım. Bir spatulayla tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
Ardından 1 yemek kaşığı kadar sirke ilave edelim. Yarım paket kabartma tozu, nişasta ve unu azar azar ilave etmeye başlayalım.
Toparladığımız hamuru buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirelim.
Ardından un serpili olan tezgaha alalım ve hafifçe un serpiştirerek merdane yardımıyla hamuru açalım.
Yuvarlak kurabiye kalıbı ile hamura şekil verelim.
Kestiğimiz hamurları pişirme kağıdı serili olacak şekilde dizelim.
Kurabiyeleri önceden ısıttığımız 180 derecelik fırının içerisinde fansız ayarda 15 dakika pişirelim.
Diğer taraftan pudra şekerinin içerisine 1 çay bardağı tahin ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Kurabiyeler oda sıcaklığına geldikten sonra harcı bir bıçak yardımıyla kurabiyenin üzerine sürelim. Kurabiyenin kenarlarını kavrulmuş susam bulayalım ve servis edelim.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri