Soğuk kış günlerini kabak tatlısıyla lezzetlendirin: Ağızda lokum gibi dağılan kabak tatlısı nasıl yapılır?

Lezzetli kabak tatlısı yapmanın pratik yolu bulundu. Bu formül sayesinde ağızda dağılan lezzetli kabak tatlıları evinizde hazırlayabileceksiniz...

Kabak Tatlısı İçin:

2 kilogram bal kabağı (soyulmuş, dilimlenmiş)

3 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin: 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe göre)

1/2 çay bardağı tahin (isteğe göre)

Yapılışı;
Kabağın içerisindeki çekirdekleri bıçak yordamıyla sıyırarak güzelce çıkartın.

Kabağın düz kısmını tahtaya sabitleyin ve kabağın kabuklarını ve yeşil kısımlarını bıçakla soyun.

İyice temizlenen kabakları güzelce dilimleyin.

Kabakları geniş bir tencerenin içerisine alın ve üzerine şekeri ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece boyunca bekletin.

Bekleme süresinden sonra suyunu salan kabakları ocağa alın ve 30-50 dakika arasında güzelce pişirin.

Pişen kabaklarınızı borcama alın ve soğuduktan sonra tahin- ceviz ikilisi ile servis edin.

Afiyet olsun...

Tarif: Yemek.com

Yaşam Haberleri