Malzemeler;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay bardağı sıcak süt
- 5 adet büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
İlk olarak tereyağını tava içerisinde güzelce eritin. Ardından unu ilave edip kokusu çıkana dek kavurun.
Rendelenmiş domatesleri kavrulmuş un karışımına ilave ettikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
Akabinde üzerine sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin. Kesilmemesi için küçük biz cezvede ısıttığınız sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
Çorbayı kaynayana dek orta ateşte ardından kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Daha pürüzsüz bir kıvam elde edebilmek için blenderdan geçirmeyi deneyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarif: Yemek.com