Yemeklerin olmazsa olmaz lezzetlerinden bir tanesi soğan olurken, soğan yemeklerin lezzet seviyesini arttırmasının yanı sıra insan sağlığına da son derece faydalı gelmektedir.
Antibiyotik açısından son derece güçlü bir kaynak olan soğan bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken kişiyi hastalıklara karşı koruma altına alır.
Soğanın düzenli olarak tüketilmesi insan sağlığı açısından bir hayli faydalı olurken, soğanın kabuğunu soyarken o hatadan muhakkak uzak durun...
Soğan, dış kabuğu sayesinde dışarıdaki mikroplara karşı koruma altına alırken, soğanın dış kabuğunda yer alan bakteri ve virüsler zararlı mikroorganizmaların birikmesine neden olabilmektedir.
Bu durum dolayısıyla soğanı keserken dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat edilmemesi, zararlı mikroorganizmaların soğana direkt olarak nüfuz etmesine neden olur.
Soğanın kabuğunda çeşitli zararlı bakteriler bulunur. Soğanı yıkamadan kabuğunu soymanız, kabuğunda yer alan zararlı bakteriler kesme tahtası ve bıçak başta olmak üzere hemen her yüzeye bulaşabilmektedir.
Soğanın yüzeyinde biriken mikroorganizmalara temas etmeden sağlıklı şekilde tüketebilmek için şu adımları uygulamaya dikkat edin.
SOĞAN NASIL TEMİZLENMELİ?
Soğanın yüzeyinde biriken zararlı bakterileri yok edebilmek için öncelikli olarak soğanı soğuk suyun altında iyice yıkayın.
Akabinde soğanın kabuklarını soyun ve kestiğini bıçağı aynı zamanda ellerinizi yeniden yıkayın.
Soğanları kurularken temiz bir peçete kullanın. Temiz olan bıçak ve kesme tahtanızın üzerinde dilimlemeye başlayın.
Tüm bunların yanı sıra soğanı yüksek ısıda pişirmek, soğanda mevcut olan zararlı bakterilerin kısa sürede yok olmasına yardımcı olacaktır.
Ancak soğanı çiğ bir şekilde tüketeceksiniz o noktada soğanı yukarıda yer alan adımlara uygun şekilde temizlediğinizden emin olmanız gerekir.