Mutfağınızda varsa düşünmeden çöpe atın: Etrafa zehir saçıyorlar!

Özellikle kadınların günlük hayatta vakitlerini geçirdikleri mutfakta bulunan ürünler hayatımızı riske sokuyor olabilir. Öyle ki bazen tüketmez yetmez, öylece duran bir eşya ya da yiyecek zehir saçabilir. Mutfağınzıda bunlardan biri varsa beklemeden çöpe atın.

En güzel kokuların yayıldığı, lezzetli tariflerin piştiği mutfağın hijyenik olması sağlığımız açısından oldukça önemli. Öyle ki bazen ürünlerin ya da eşyaların ömürlerinin dolduğunu fark etmiyor olabiliriz. Bu nedenle mutfakta tuttuğumuz ürünler zehir saçabiliyor.

BUNLARI MUTFAĞINIZDAN UZAK TUTUN

Uzmanlar tarafından sağlık açısından zararları olduğu açıklanan bu 7 eşyayı mutfaklardan uzak tutmalısınız. İşte mutfaklarda bulundurulmaması gereken o 7 eşya:

Tarihi geçmiş baharatlar: Baharatlar diğer gıdalara göre çok daha uzun süre dayanmaları ile bilinseler de ömürleri sonsuz değildir. Tarihi geçmiş ve bozulmuş olan baharatlar hem emeklerinizin lezzetini hem de sağlığınızı ciddi anlamda olumsuz etkileyecektir. Eğer dolabınızda kokusunu kaybetmiş ya da tozlanmış baharatlar varsa çöpe atmalısınız.

Eski yemek kapları: Uzun süre kullanılmış olan plastik yemek kapları zamanla çizilmeye ve sararmaya başlar. Özellikle yapısında BPA bulunan plastik kaplar sağlık açısından ciddi zararlara neden olabiliyor. Yemeklere ve bu şekilde vücudumuza zararlı kimyasalların geçmesine neden olan eskimiş plastik kapları çöpe atmalısınız.

Bayat bakliyat ve tahıl ürünleri: Bayatlayan bakliyat ve tahıl ürünlerinin içerisinde böceklenme oluşumu görülebilir. Bu tür bakliyat ve tahıl ürünleri mutfağınızda gereksiz yer kaplarken kullanımları ağır sonuçlara neden olur. Bu sebeple çöpe atılmaları gerekmektedir.

Kırık eşyalar: Kırık bardak ve tabak gibi eşyalar hem kullanışsız hem de hijyen açısından sağlıksız ürünlerdir. Mutfaklarınızda böyle ürünler varsa hemen çöpe atmalısınız.

Eskimiş süngerler: Bulaşık süngerleri bakterilerin kolayca ürediği eşyalardır. Süngerleriniz kötü kokuya sahip bir hale gelmiş ya da yapısı yıpranmışsa bu durumda süngeri çöpe atmak ve yenisini kullanmak hem sağlığınız açısından hem de hijyen açısından çok daha doğru bir seçim olacaktır.

Bozulmuş yağlar: Yağlar açıkta bırakıldıklarında bozulmaya başlayabilirler. Bozulan yağların yemeklerde kullanılması hem yemeğin lezzetini hem de sizlerin sağlığını olumsuz etkileyeceğinden eğer yağ bozulmuş ise bu durumda beklemeden çöpe atmalısınız.

Kullanılmayan mutfak aletleri: Mutfaklarda kullanılmayan ve eskimiş elektrikli aletleriniz varsa bu aletleri bağışlamak ya da geri dönüşüme vermek mutfaklarınızda yer açmanıza yardımcı olacaktır.

Yaşam Haberleri