Hemen her mutfakta yarım limon dilimi kalır ve bu yarım limon dilimi çoğunlukla buzdolabında yumurtaların yanına iliştirilir.
Daha sonra kullanılmak üzere yapılan bu hareket esasında tam bir hata silsilesinden oluşur. Yumurtaların yanına bırakılan limonu, muhafaza etme şekline dikkat etmeniz sağlıklı bir yaşam sürebilmeniz açısından son derece önemlidir.
Limonu buzdolabında muhafaza ederken bu hususlara dikkat edin...
LİMONU MUHAFAZA EDERKEN BU HATADAN UZAK DURUN
Yarım limonu buzdolabı içerisinde açık bir şekilde tutmanız, mikroorganizmaların limon üzerinde kolay bir şekilde üremesine ve insan sağlığını ciddi boyutta tehdit altına almaya neden olabilmektedir.
Bilhassa buzdolabında bakteri yoğunluğunun en yüksek olduğu yumurta rafına konulan limon, tüm bakterileri üzerine çeker.
Yarım kalan limonu yumurta ile birlikte muhafaza etmeniz, buzdolabı içerisinde ve yumurtaların üzerindeki tüm bakterilerin kendisine gelmesine neden olurken, limon o noktadan sonra sağlıklı bir gıdadan zararlı bir gıdaya dönüşebilmektedir.
Tüm bu durumların önüne geçebilmek limonu muhafaza ederken bu hususlara dikkat etmeyi deneyebilirsiniz...
LİMON BUZDOLABINDA NASIL MUHAFAZA EDİLİR?
Yarım limonu buzdolabı içerisinde açık şekilde muhafaza etmek, buzdolabında bulunan tüm bakterileri üzerine çekmesine neden olurken, yarım kalan limonu muhafaza ederken streçleme yöntemini uygulamayı deneyebilirsiniz.
Yarım kalan limonun hava ile temasını önlemek bu noktada bakterilerin üzerine gelmesine engel olurken limonunuzun sağlıklı şekilde kalmasına da yardımcı olacaktır.
Streç kullanmamanız durumunda yarım kalan limonu cam bir kapaklı kase ya da kavanoz içerisinde muhafaza etmeyi deneyebilirsiniz. Ancak bu formül limonun küflenme sürecini hızlandırabilir. Yarım kalan limonunuzu ivedilikle kullanmanız elzemdir.