Balık, yalnızca lezzetli bir gıda olmaksızın içeriğindeki sağlıklı bileşenler sayesinde de insan sağlığına son derece faydalı gelen gıdalar arasında yer alır.
Kış aylarında sofralardan eksik olmayan balık, çoğunlukla yanlış tüketilir. Balığın yalnızca fileto kısmının tüketildiğini düşündüğümüzde pek çok insan diğer bölgeleri direkt olarak çöpe atmayı tercih eder.
Oysa çöpe attığımız o gıdalar insan sağlığına oldukça faydalı bileşenlerle doludur. Balığın bu bölgelerini çöpe atmak yerine tüketin...
BALIĞIN FAYDALARI NELERDİR?
Balık içerisinde yer alan sağlıklı yağlar sayesinde kalp sağlığını koruma altına alır.
Beyin fonksiyonlarının güçlenmesine yardımcı olan balık, beyin gelişimini destekler.
Kemiklerin sağlıklı ve güçlü bir formda olmasını sağlar.
Depresyon riskini büyük çoğunlukla azaltır.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Cilt ve saç sağlığını iyileştirir, saçların köklerini besler.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.
BALIĞIN EN FAYDALI YERİ NERESİDİR?
Hemen herkes balığın direkt olarak fileto kısmına yönelse de uzmanlar balığın kafa ve kuyruk kısmının son derece faydalı olduğunu söylüyor.
Bilhassa büyüme çağındaki çocuklar, hamile kadınlar ve kemik erimesi yaşayan kişilerin balık kafası ve balık kuyruğu yemesi sağlık problemlerinden kurtulmalarına katkı sağlayacaktır.
Balık kafasında ve kuyruğu bol miktarda kalsiyum içerir. Dolayısıyla balık tüketiminde balık kafasını ve kuyruğunu çöpe atmak yerine tüketmeyi deneyebilirsiniz.