Pürüzsüz kıvamlı humus yapmanın sırrı bulundu. Bu ölçülerle yaptığınız her humus dışarıda yediklerinizle yarışır vaziyette olacak. İşte humus için gerekli olan malzemeler;
Nohutları Islatmak İçin:
2 su bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı karbonat (arzuya göre)
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon
- 2 diş sarımsak
- 1,5çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1-2yemek kaşığı su(kıvamına göre)
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam maydanoz
1 tutam nar taneleri
1 tutam toz kırmızı biber
1 tutam kimyon
Yapılışı:
Nohutları dilerseniz bir gece önceden ya da 3-4 saat önceden su içerisinde bekletin. Sindirimi kolaylaşması ve daha kolay pişebilmesi için içerisine karbonat ilave edin.
Ertesi gün nohutların suyunu tekrar süzün ve haşlamak üzere su ilave ederek haşlayın. Çelik tencere içerisinde 45 dakikada yeterli seviyede haşlanmış olacaktır.
Haşlanan nohutları süzün ve nohutları mutfak robotunun içerisine alın. Üzerine tahin, limon, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu ilave edelim.
Tüm malzemeler pürüzsüz kıvamda oluncaya dek güzelce çekelim. Son aşamada kimyonu da ilave edelim ve robottan geçirelim.
Eğer kıvamı olmadıysa ya da mutfak robotunuz zorlanıyorsa azar azar su ilavesinde bulunabilirsiniz. Humusunuz istediğiniz kıvama gelince uygun bir servis tabağına aktarabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarif: Yemek.com