Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı irmik
- 1, 5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
- 1 çay bardağı tahin (125 ml)
Süsleme için;
- Toz fıstık
- Kırık Fındık
- Tahin
Yapılışı;
- İlk olarak tavaya 3 yemek kaşığı kadar tereyağı ve sıvı yağı alalım. Karıştırarak güzelce eritelim.
- Ardından 2 su bardağı irmiği de tavaya alalım rengi dönünceye dek güzelce karıştırarak kavuralım.
- Yaklaşık 20 dakika kadar kavurduktan sonra 2 su bardağı sütü de içerisine yavaşça ilave edelim.
- 1,5 bardağı şekeri de ilave ettikten sonra şeker tamamıyla eriyene dek güzelce karıştırarak pişirmeye devam edelim.
- Son olarak 1 çay bardağı da tahin ilave edelim. Güzelce karıştırıp yedirdikten sonra ocağın altını kapatalım.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri