Kabızlık, hemen herkesin en muzdarip olduğu durumlardan bir tanesi olurken kabızlık problemi kişinin tüm yaşam kalitesini düşürür.
Lifli gıdaların yeterince tüketilmemesi, karbonhidrat açısından zengin beslenmek gibi pek çok etmen kabızlık probleminin oluşumunu tetikleyebilmektedir. Kabızlık problemini kısa sürede düşüren, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasını sağlayan etkili kürü ise İbrahim Saraçoğlu tüm detaylarıyla duyurdu. İşte kabızlığı bitiren o etkili formül...
Kabızlığı bitiren, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasını sağlayan etkili formüllerim başında kuru eriğin geldiğini söyleyen Saraçoğlu, kuru erik tüketiminin kabızlık probleminden kısa sürede kurtulmaya yardımcı olacağını da vurguladı. İşte kuru eriğin bilinmeyen faydaları...
Kuru erik lif açısından son derece zengin bir gıda olurken kuru eriğin düzenli olarak tüketilmesi sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Kuru erik aynı zamanda tokluk hissini azaltırken, kilo kontrolüne de yardımcı olur.
Antioksidan açısından son derece zengin olan kuru erik, vücudu zararlı serbest radikallere karşı koruma altına alır ve hastalıklara karşı korur.
Potasyum minerali açısından zengin kuru erik, vücuttaki sıvı dengesini koruma altına alır. Kas fonksiyonlarının desteklenmesine yardımcı olur.
Demir depolarını güçlenmeye yardımcı olan kuru erik, demir ve bakır mineralleri açısından zengindir.
İçeriğinde bulunan lif ve antioksidanlar kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olur. Düzenli tüketilen kuru erik, kalp sağlığını koruma altına alır.
Doğal tansiyon ilacı olarak da bilinir. Kuru erik tüketiminin düzenli olarak gerçekleştirilmesi, hipertansiyon gibi sorunlardan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
Beta-karoten ve A vitamini açısından zengin olan kuru erik, göz sağlığını koruma altına alır. İbrahim Saraçoğlu'nun kabızlığı yok eden kuru erik kürü için ise şu adımları izleyebilirsiniz...
Malzemeler;
5 bardak kaynar su
150 gram hurma
150 gram kuru erik
Yapılışı;
Kuru eriği ve hurmayı kaynayan suyun içerisine alın ve 15 dakika boyunca kaynamasını sağlayın. Kaynama işlemi sonrası tencereyi ocaktan alın ve karışımı soğuması için oda sıcaklığında bırakın.
Hazırladığınız karışımı her sabah ve her akşam aç karnına bir çorba kaşığı kadar tüketebilirsiniz.
Dikkat: Yukarıda yer alan bilgiler genel bilgilendirme amaçlı olup herhangi bir yan etkiyle karşı karşıya kalmamak adına tüketmeden evvel doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.