Malzemeler;
- 1 su bardağı maş fasulyesi (bir gece önceden ıslatılmış)
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 kutu mısır konservesi
- 3-4 adet kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı nar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1/3 demet dereotu
- 1/3 demet maydanoz
Yapılışı;
- Maş fasulyesini bir gece önceden güzelce ıslatın. Islattığınız fasulyeleri 10-15 dakika kadar haşlayın.
- Tüm malzemeleri ince ince olacak şekilde kıyın. Haşlanan fasulyeleri soğutun.
- Cam bir kase içerisinde maş fasulyesi ve nar taneleri güzelce karıştırın.
- Başka bir kase içerisinde de nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu maş fasulyesiyle karıştırın.
- En son ince kıyılmış dereotunu da içerisine ilave edin.
Tarif: Yemek.com