Havuç Ve Mor Lahana Tarator Tarifi İçin Malzemeler;
- 4 adet havuç
- Yarım mor lahana (700 gr)
- 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Ceviz
- Dereotu
Yapılışı;
Öncelikli olarak havuç ve mor lahanalarımızı güzelce rendeleyelim. Rendeleme işlemini tamamladıktan sonra tavaya az miktarda sıvıyağı alalım ve mor lahanaları ilave edelim. Mor lahanaları rengi dönünceye dek güzelce kavuralım.
Ardından havuçlar için de aynı işlemi gerçekleştirelim. Az yağ ile birlikte havuçları rengi dönünceye dek soteleyelim.
Akabinde yoğurtlu sos için yoğurt ve mayonezi uygun bir kasenin içerisinde güzelce karıştıralım. Akabinde kavurduğumuz havuç ve mor lahanaları soğuduktan sonra ayrı ayrı olacak şekilde yoğurt ile karıştıralım.
Ardından dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...