Evde en lezzetli kestane mantarı yapmanın sırrı bulundu: Kestane mantar dolması nasıl yapılır?

Lezzetiyle büyüleyen kestane mantarı yapmanın sırrı bulundu. Bu formül sayesinde kestane mantarınız çok daha lezzetli olacak. İşte kestane mantarı için gerekli olan malzemeler...
  • 700 gram kestane mantarı
  • 1 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı kaşar peyniri
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)

Yapılışı;

  • Mantarları güzelce soyun ve temiz olmayan kısımları kesin. Mantarları uygun bir fırın kabına dizin.
  • Blenderin haznesine mantarın ayırmış olduğunuz saplarını, kaşar peyniri, ekmek içi sarımsakları ve baharatları koyun. Malzemeler çok iri olmayacak şekilde güzelce püre formuna getirin.

  • Hazırladığınız iç malzemeleri mantarların içerisine doldurun. Üzerine parça tereyağı koyun ve 180 derecelik fırında güzelce pişirin.

Tarif: Yemek.com

Yaşam Haberleri