Çıtır çıtır börek yapmanın püf noktası meğer sosunda saklıymış. İşte çıtır börek yapabilmek için uygulanması gereken o sos tarifi...
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
İç harcı için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
Yapılışı;
- Börek için öncelikli olarak patateslerinizi güzelce haşlayın ve haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
- Akabinde rendelediğiniz soğanları zeytinyağında güzelce kavurun ve üzerine doğradığınız patatesleri ilave edin.
- Patateslerin ardından içerisine baharatları da ekleyin. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra iç harcını soğuması için kenara alın.
- Ardından uygun bir kasenin içerisinde sıvıyağı sirke ve unu alarak boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Sosu da hazırladıktan sonra yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine alın ve yufkanın yarısına hazırladığınızdan sostan sürün.
- Yufkanın diğer yarısını da soslu tarafın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile güzelce ıslatın.
- 2 katlı yufkayı 6 parçaya kesin ve üçgenlerin kalın kısımlarına hazırladığınız iç harcından koyarak güzelce sarın.
- Tüm malzemeler bitinceye dek aynı işlemi gerçekleştirin. Ardından böreklerinizin üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirdikten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek güzelce pişirin.
- Afiyet olsun...