Çörek hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 4 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
İçi için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı labne peyniri
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 paket vanilin
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı;
Öncelikli olarak hamuru hazırlayarak başlayalım. Hamur için uygun bir yoğurma kabının içerisine
ılık süt, şeker ve mayayı karıştırın. Ardından karışımın içerisine
yumurtaları ve tereyağını da ekleyin. Islak karışıma unu azar azar yedirin ve hamuru bir kap içerisinde 15 dakika kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve ılık bir yerde 1 saat kadar dinlendirin.
Mayası gelmiş hamuru yağlı tezgahın üzerinde dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamurun içerisine yumuşak tereyağını sürün ve
üzerine şeker ve tarçını da serpin.
Hamuru kalın rulo olacak şekilde kesin ve güzelce sarın. Sardığınız hamuru
2-3 parmak genişliğinde kesin. Hamur parçalarını aralarında boşluk olacak şekilde uygun fırın tepsisinin içerisine yerleştirin. Tepsinin üzerini temiz bir bez yardımıyla güzelce örtün ve 20 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.
Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Çörek pişerken üzerindeki sosu hazırlamaya başlayabiliriz. Üzerindeki sos için uygun bir karıştırma kabının içerisine
labne, tereyağı ,vanilin ve pudra şekerini çırpın.
Fırından çıkardığınız tarçınlı rulolar hafif ılıyınca üzerine hazırladığınız kremayı güzelce sürün.
Afiyet olsun...
Tarif: Yemek.com