Malzemeler;
50 gram toz şeker (1/4 su bardağı)
100 gram esmer şeker (1/2 su bardağı)
120 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1/4 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
180 gram un (1+1/3 su bardağı)
1/2 çay kaşığı karbonat
200 gram çikolata (parçalanmış)
Yapılışı;
Öncelikle un, karbonat, tuz ve vanilyayı uygun bir kabın içerisinde homojen oluncaya dek güzelce karıştırın.
Ardından oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri 3-4 dakika kadar çırpın.
Spatulayla karıştırarak çikolata parçacıklarını ilave edin. Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.
Yayılmasını engellemek amacıyla en az 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirmeye bırakın.
Ardından 175 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Tarif: yemek.com