Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden bir tanesi şüphesiz çay olurken, çay Türk toplumunun günün her saatinde içebileceği içecekler arasında yer alıyor.
Her ailenin kendine özgü çay demleme formülü bulunuyorken, çay demleme sürecinde yapılan belli başlı hatalar çayın lezzetsiz bir forma dönüşmesine sebep olabiliyor.
Çayınızın çok daha lezzetli bir formda olmasını sağlayabilmek için ise bu yöntemleri denemeyi ihmal etmeyin. İşte lezzetli çay demlemenin pratik yolları...
LEZZETLİ ÇAY NASIL DEMLENİR?
Çayınızın lezzetli bir formda olmasını sağlayabilmek için dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunuyor. Bu hususları şu şekilde sıralayabiliriz;
Çayın lezzetli olmasını istiyorsanı öncelikli olarak çayı demleyeceğiniz suyun kaliteli olmasına dikkat etmeniz gerekir.
Suyun kaliteli seçilmiş olması, çayın lezzetini direkt olarak etkileyen durumlar arasında yer alır. Çayın lezzetli şekilde olabilmesi için çayınızı çeşme suyu ile kesinlikle demlemeyin.
Çayınızın lezzetli olabilmesi için bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise kullandığınız çaydanlıkta gizlidir.
Demlik tarafı porselen olan çaydanlıkta demleyeceğiniz çaylar çok daha lezzetli ve aroması yüksek olacaktır.
Çayınızın lezzetli şekilde demlenmesini sağlayabilmek için, çayı demlediğiniz şekilde bir hayli önemlidir.
Çayın lezzetli aynı zamanda sağlıklı şekilde demlenebilmesi için demliğin üzerine öncelikli olarak suyu doldurmanız gerekir.
Suyu demliğin üzerine aldıktan sonra üzerine çay tanelerini ilave etmeniz, çayın yanmadan kontrollü şekilde demlenmesini sağlayacaktır.
Çayınızı uzun süre ya da tam demlenmeden açmak lezzetinin bozulmasına neden olacaktır. Bu durumun önüne geçebilmek için çayınızı kontrollü şekilde demlemeye bırakmayı ihmal etmeyin.
15 dakikalık demleme süresi çoğu zaman çayınızın lezzetli bir tonda kalmasını sağlayabilmek açısından yeterli bir süre olarak görülür.
Bu hususlara dikkat etmeniz durumunda çayınızın her zamankinden çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.