Malzemeler;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 6 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
Yapılışı;
2 su bardağı kısırı uygun bir geniş kasenin içerisine alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Streç film ile üzerini kapatın ve bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika kadar bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Üzerine 2 yemek kaşığı kadar domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ilave edin. 1 yemek kaşığı biber salçasını da ilave edebilirsiniz.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini ilave edin.
Son olarak ise 6 dal taze soğanı, yarım demet taze naneyi ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Afiyet olsun…
Tarif: Yemek.com