Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden bir tanesi şüphesiz kuru fasulye olurken, bilhassa kış aylarında sık sık pişirilen yemekler arasında yer alır.
Ancak kuru fasulye pişirirken sık sık karşılaşılan problemlerin başında gaz problemi gelir. Doğru formüllerle pişirilmeyen fasulye yemeği büyük bir gaz probleminin oluşmasına neden olurken kişinin sindirim problemleri yaşamasına sebebiyet verir.
Tüm bu durumları yaşamamak için kuru fasulyenizi pişirmeden evvel bu formülleri uygulamayı ihmal etmeyin...
KURU FASULYENİN GAZI NASIL ALINIR?
Pek çok kişi kuru fasulyeyi tükettikten sonra yaşanılan hazımsızlık dolayısıyla kuru fasulye tüketmekten vazgeçiyor. Ancak kuru fasulyeyi doğru şekillerde pişirmek gaz probleminin oluşmasına engel olur. Kuru fasulyenin gazını alabilmek için bu yöntemi uygulamayı deneyebilirsiniz;
Kuru fasulyeyi bir gece öncesinde suya koymak hemen herkesin bildiği yöntemlerden bir tanesidir. Ancak suyun içerisine sirke yahut birkaç parça limon ilave etmek kuru fasulyede biriken tüm gaz probleminin kısa sürede sona ermesine yardımcı olacaktır.
Sirke ve limonun yanı sıra kuru fasulyeyi beklettiğiniz suyun içerisine bir parça da karbonat ilave etmeniz, kuru fasulyedeki gazın yok olmasına ve hazımsızlık sorununun önüne geçilmesini sağlayacaktır.
Ancak karbonat kullanırken aşırıya kaçmamak önemlidir. Zira aşırıya kaçılan karbonat, fasulyenin besin değerinin düşmesine neden olabilmektedir.