Bir kere yapın günlerce bayatlamadan tüketin: Bayatlamayan tuzlu kurabiye nasıl yapılır?

Bayatlamayan tuzlu kurabiye yapmanın sırrı ortaya çıktı. Bu formül sayesinde tuzlu kurabiyeleriniz günler geçse de bayatlamadan kalabilecek...

Malzemeler;

250 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığındaki)

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı sirke

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Susam ve çörekotu

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisinde sıvıyağı ve tereyağı karıştıralım.

Ardından içerisinde diğer malzemeleri de ilave edelim.

En son unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek güzelce yoğuralım.

Uygun forma gelen hamura dilediğimiz şekli verelim ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine ilave edelim.

Yumurta sarısı ve çörek otu serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirelim.

Afiyet olsun...

Tarif: Nefis yemek tarifleri

Yaşam Haberleri