Acı tek 1 zeytin kalmayacak: Zeytinin acısını almanın formülü bulundu. Zeytinin acısı nasıl alınır?

Zeytinde bulunan acı tadı almanın pratik ve etkili yolu bulundu. Bu formül sayesinde zeytinin acı tadını kısa sürede alabileceksiniz. İşte zeytinin acısını almanın pratik yolu...

Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden bir tanesi şüphesiz zeytin olurken, zeytin içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde insan sağlığına son derece büyük faydalar sağlamaktadır.

Herkesin damak tadına göre farklı zeytin çeşitleri bulunurken, zeytinin acı tatta kalması hemen herkesin istemediği bir durumdur. Bu durum dolayısıyla zeytinde bulunan acı tadı kısa sürede yok edebilmek ve lezzetli zeytin yiyebilmek için bu formülü uygulamayı deneyebilirsiniz.

ZEYTİNİN ACISI NASIL ALINIR?

Zeytinin acı bir tatta olduğunu gören pek çok kişi direk olarak zeytini çöpe atmayı tercih eder. Oysa doğru formüllerle zeytinin acı tadını yok etmek ve zeytinin acısını almak son derece mümkündür. İşte zeytinin acısını almanın pratik yolu...

Zeytinin acısını alabilmek için en etkili yöntemlerden bir tanesi tuzlama yöntemidir. Tuzla yöntemi için zeytinleri uygun bir kabın içerisine alın. Ardından üzerine bir parmak geçecek kadar ılık su koyun. Daha sonra suya tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Zeytinleri bu tuzlu suda 1 hafta bekletmek acı tadın giderilmesine yardımcı olacaktır.

Bir diğer yöntem ise limon suyu yöntemidir. Zeytinleri bekletmek için tuzlu su kullanmak istemeyenler limonu tercih edebilir. Zeytinleri uygun bir kavanoza alıp ardından üzerine limon suyu ilave edin. 5-6 gün kadar limonlu su içerisinde beklettiğiniz zeytinlerinizin acısının çıktığını göreceksiniz.

Yaşam Haberleri