Kütür kütür acı biber turşusu yapmanın formülü bulundu. Dışarıda yemeğe alışık olduğumuz lezzetteki acı biber turşularını evde kısa sürede hazırlamanız mümkün. İşte kütür kütür turşu hazırlamanın en pratik o yolu...
Evde kendinizin hazırladığı turşular sağlık açısından çok daha faydalı bir tercih olacaktır. Üstelik turşu yapmanın sanıldığı kadar da zahmeti bulunmazken, kütür kütür turşu yapabilmek için uygulanması gereken belli başlı unsurlar bulunuyor.
İşte kış boyunca kütür kütür turşu tüketebilmek için gerekli olan malzemeler...
- 2 kg süs biberi
- 2 büyük baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı limon tuzu
- 1 yemek kaşığı toz şeker veya üzüm pekmezi
- 2 yemek kaşığı dolusu kaya tuzu
Turşuları kurmak için;
- 1 litrelik kola şişesi veya su şişesi
Turşu biberi kurabilmek için öncelikli olarak turşularınızı güzelce yıkayın ve ayıklayın. Uçlarından yahut ortalarından olacak şekilde turşularınızı güzelce delin.
Akabinde sarımsaklarınızı da güzelce ayıklayın. Pet şişenin yarısını kaynamış soğumuş su yahut içme suyuyla doldurun.
Şişenin diğer yarısını da sirke ile doldurun. Bu suyu geniş bir kabın içerisine alın. Ardından suyun içerisine limon tuzu ve şekeri ilave ederek erimesini sağlayın.
Ardından şişenin içerisine biraz biber bir iki diş kadar sarımsağı ilave edin. Şişe dolana dek bu şekilde devam edin. Şişeyi tezgaha vurun ve biberlerin doğru şekilde yerleşmesini sağlayın. Hazırladığınız suyu şişenin içerisine dökün.
Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra şişenin kapağını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen bir alanda muhafaza edin. 3-4 hafta içerisinde tüketmeye başlayabilirsiniz.